Bemutatkozik a Corsair Link Commander Mini

A megújult vezérlő gazdagabb funkcionalitást kínál, mint elődje, és ezzel együtt stabilabban is üzemel.

Bemutatkozik a Corsair Link Commander Mini

A Corsair Link névre keresztelt, szoftveres és hardveres komponensekből álló rendszer már elég régen bemutatkozott, ám első szárnypróbálgatásai nem voltak valami biztatóak, így eljött az idő, hogy az első generációs megoldást egy – mind hardverben, mind pedig szoftverben – jóval ütőképesebb második generációs vezérlő váltsa fel.

Hogy mi is a Corsair Link Commander Mini? Egy ötletes kiegészítő, amellyel ventilátorok vezérlésére, különböző területek hőmérsékletének ellenőrzésére, illetve RGB LED-ek vagy LED szalagok vezérlésére egyaránt van mód. A különböző rendszerparaméterek módosítására és megtekintésére a Corsair Link Dashboard szoftver ad lehetőséget.

Az új kiegészítő USB 2.0-s csatolón keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez, tápellátását pedig SATA tápkábelen keresztül oldja meg. A hardvert hatékonyan vezérelhetjük a hozzá tartozó Corsair Link Dashboard alkalmazással, ami meglehetősen magas szintű precizitást képvisel – olyat, amit hagyományos alaplapi ventilátor vezérléssel általában nem lehet megvalósítani.

A Commander Mini hardveres feszültség szabályozást kínál, amellyel bármilyen háromkábeles ventilátort vezérelhetünk, de emellett a PWM támogatással ellátott modellek támogatása is biztosított. Amennyiben több ventilátor fordulatszámát kell szabályozni, a rendszer a Cooling Node segítségével kibővíthető, így további 5 ventilátor vezérlésére nyílik mód, viszont ezek már csak PWM támogatású példányok lehetnek. Ezzel együtt a Hydro Series H80i, illetve a H100i folyadékhűtő rendszerek vezérlése is megoldható a Corsair Link segítségével.

A Corsair Link Dashboard szoftver RGB LED-ek vezérlésére is használható: ezek akár közvetlenül is csatlakozhatnak a Commander Minihez, de igény esetén a Corsair Link Lighting Node is bevethető a siker érdekében. Az RGB LED-ek hőmérsékletváltozás hatására megváltoztathatják színüket, de arra is van mód, hogy két szín felváltva, pulzálva világítson. A H110i LED-jei a rendszer segítségével pirosan vagy kéken világíthatnak CPU hőmérséklettől függően, de a LED-es szalagok fényerejének módosítása is megoldható – ha a GPU üresjáratban üzemel, akkor a LED szalag fényereje alacsony, de ahogy melegszik a helyzet, úgy növekedhet a fényerő is. A szettel még a HXi és AXi sorozatú Corsair tápegységek terhelése is monitorozható.

A gazdagabb funkcionalitást kínáló, megbízhatóbban működő Corsair Link Commander Mini rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. Az egyelőre nem derült ki, pontosan mennyibe kerül majd az újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward