Shop menü

BELOBBANT A FELTÉTEL NÉLKÜLI SZERELEM AZ OVERWATCH 2-BEN

Szerintük érdemes ezért harcolni, de azért néhány országban cenzúrát kap a játék.
Török Roland
Török Roland
Belobbant a feltétel nélküli szerelem az Overwatch 2-ben

Habár a PvE részei a játéknak törlésre kerültek, a Blizzard a többi céggel együtt beizzította az alacsony energiákat, ám vélhetően annál nagyobb profitot termelő kampányát és ráfordult a pride hónapra. 

Az Overwatch 2 legújabb frissítésében több minden átalakul színessé, hiszen nem csak a karakterek, de a pályák is szivárványos zászlókkal lesznek díszítve. 

„Az Overwatch 2 egy szórakoztató menekülés játékosok milliói számára világszerte. Mindig is arra törekedtünk, hogy olyan futurisztikus világot alkossunk, amelyért érdemes küzdeni, ahol mindenki láttathatja és ünnepeltnek érezheti magát. Ez a játék viszont akkor méltó ehhez a reményteli világhoz, ha a játékosok viszont láthatják magukat a hősökön keresztül. Azt szeretnénk, hogy a Pride jelen legyen a játékosaink számára” - írja a Blizzard a bejelentő bejegyzésben. 

Galéria megnyitása

A Blizzard célja eszerint az, hogy a játékosok érezzék, hogy egy diverzív és elfogadó világba csöppennek, ha elindítják a játékot. Ennek érdekében június 1-től minden játékos számára elérhető ingyen a Pride-os tematikájú játék ikon és névkártya, de ezen kívül is számos változtatást eszközölnek. 

A pályákon több helyen találhatóak például Pride-os motívumok, ezeken a helyeken pedig a rendőrautókat is kicserélték valami másra, nehogy rossz érzése legyen az embernek. 

Annak idején Tracerről derült ki először, hogy leszbikus, majd Soldier: 76-ról, hogy meleg, de itt nem állt meg a Blizzard. A legutóbbi hős, Lifeweaver már bejelentése óta panszexuális, míg most ebben a bejegyzésben megerősítették, hogy Pharah is leszbikus és Baptiste biszexuális. Ez utóbbihoz egy novellát is készítettek.  

A statisztikák szerint a társadalom körülbelül 5 százaléka lehet bevallottan vagy látensen valamilyen LMBTQ+ csoport tagja, így az Overwatch 5 bevallott hősei már jelentősen felülreprezentálják már ezt, de nem lepődnénk meg, ha a jövőben új karakter behozatala helyett inkább a meglévőkről derülne ki, hogy valamiért más az érdeklődési köre.  

Mivel azonban az Overwatch 2 egy egész világon jelenlévő játék, ezért a Blizzard úgy döntött, hogy úgy védi meg az LMBTQ+ csoportok jogait, hogy cenzúrázza a saját játékát. 

Ha ugyanis egy régióban ez nem elfogadott, akkor a szivárványos motívumok nem lesznek jelen a pályán és a karakter adatlapokon. Így például Malajziában nem lesznek láthatóak a jelképek, ami különösen viccesen hat annak fényében, hogy a Blizzard a kommunikációjában mennyire azt mutatja, hogy kiáll a szóban forgó csoportokért, de ha tenni is kéne valamit, akkor ez már kényelmetlen neki. Elég csak visszagörgetni a fenti idézethez, amiben megírják, mennyire érdemes harcolni azért, hogy az emberek szabadon élhessenek, de a harcot ők már nem akarják megvívni, csak lefölözni a vele járó előnyöket. 

Ez természetesen nem meglepő, a Blizzard számtalanszor megmutatta, hogyha üzleti érdeke azt kívánja, akkor akár a céges alapelveivel is szembe megy. Ilyen volt például a „Free Hong Kong” eset is, amikor egy győztes játékosuktól elvették a nyereményét, mert az ki mert állni a városállamért a győzelmi beszédében. Az alapelv megsértése ez esetben az volt, hogy az alapelveiben a Blizzard eltökélten védi a szólásszabadságot, ám ha az üzleti érdekük azt kívánja, akkor bármelyik, a szólásszabadságot elnyomó államnak behódolnak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére