Belépőszintű PCIe NVMe SSD kártyákkal jelentkezik a Kingston

Az új SSD kártyák jó teljesítményt kínálnak, de árazásuk is ígéretes lehet, hiszen belépőszintű megoldásokról van szó.

Belépőszintű PCIe NVMe SSD kártyákkal jelentkezik a Kingston

A Kingston egy speciális, kifejezetten a belépőszintre pozicionált, azaz költséghatékonynak ígérkező SSD sorozatot mutatott be az NV1 NVMe formájában, amelynek tagjai mindannyian PCI Express 3.0 x4-es csatolófelületet használhatnak. Az M.2-2280-as formátumban érkező, egyoldalas kiépítéssel rendelkező SSD kártyákat a vállalat elsősorban notebookok gyorsítására, illetve kompakt asztali számítógépek fejlesztésére ajánlja, de ezzel együtt bármely egyéb területen is helytállhatnak, ahol költséghatékony PCIe NVMe adattárolóra van szükség.

Galéria megnyitása

Az 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os változatban érkező SSD kártyák esetében több területen is meglehetősen szűkszavúnak bizonyult a gyártó, ugyanis ezúttal sem a 3D NAND Flash memórialapkák típusát, sem az SSD vezérlő típusát, sem pedig a véletlenszerű olvasási- és írási teljesítménnyel kapcsolatos adatokat nem osztotta meg.

Annyi kiderült, hogy adattároló kapacitástól függetlenül mindegyik kártya képes 2100 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 1700 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére, azaz a gyártó szerint nagyjából háromszor gyorsabbak, mint egy átlagos SATA SSD meghajtó. Ehhez képest az új SSD kártyák kevesebbet fogyasztanak, kevesebb hőt bocsátanak ki, illetve a különböző programokat is gyorsabban betöltik, mint említett társaik – az első független tesztekből majd kiderül, pontosan mire is számíthatunk a termékekkel kapcsolatban.

Galéria megnyitása

DRAM alapú gyorsítótárról nem esett szó, így jó eséllyel DRAM-nélküli SSD vezérlővel lehet dolgunk, ahol SLC módba programozott 3D NAND Flash tárhely végzi a gyorsítótár szerepét. A kérdés az, hogy ha ez betelik, az írási tempó pontosan hogyan alakul, de az első független tesztek erre is választ fognak adni.

A Kingston NV1 NVMe PCIe SSD családjának tagjai három év jótállással kerülnek forgalomba, strapabíróságuk sorrendben 120 TBW, 240 TBW, illetve 480 TBW. Ezek az értékek QLC NAND Flash lapkák alkalmazására engednek következtetni, ám ezzel kapcsolatban egyelőre nincs hivatalos állásfoglalás. Az újdonságok rövidesen elérhetővé válhatnak kereskedelmi forgalomban, listaáraik hírünk írásakor még nem voltak elérhetőek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap