Bejelentették a Yakuza 5-öt

A SEGA nem csak, hogy bejelentette a Yakuza 5 fejlesztését, de félig meddig egy új stúdiót is dedikált a szériának, melyet elmésen Yakuza Studiónak keresztelt.

Bejelentették a Yakuza 5-öt

A SEGA nem csak, hogy bejelentette a Yakuza 5 fejlesztését (@Adriasang), de félig meddig egy új stúdiót is dedikált a szériának, melyet elmésen Yakuza Studiónak keresztelt. A csapat feje természetesen nem más, mint Toshihiro Nagoshi, a sorozat atyja.

A "félig meddig" kifejezés nem volt véletlen az első bekezdésben, mivel a fejlesztők nem csak Yakuza játékokat fognak készíteni a jövőben. Első játékuk példának okán nem is egy Yakuza lesz, hanem a Binary Domain. Ha már itt tartunk, azt is tudjuk, hogy mi lesz a harmadik projektjük: Yakuza Black Panther 2 PSP-re, ez a folytatása a szintén PSP-re megjelent azonos című spin-off játéknak.

Ami pedig a japán maffiózókról szóló széria következő epizódját illeti, a fejlesztése még nagyon a kezdeti stádiumban van, még csak most hozták meg a döntést, hogy megcsinálják. Várhatóan akkor hallunk majd többet felőle, ha Nagoshi formálisan is bejelenti a Yakuza Studio megalakulását.

Az idei Gamescomon egyébként ismét szóba került, hogy a régóta futó nyílt világú PS3 exkluzív sorozatot kiterjesztik Xbox 360-ra, de Nagoshi most is elvetette ennek a lehetőségét. Nagoshi azt is megerősítette, hogy a Yakuza: Of the End (ez szintén egy spin-off) volt az utolsó ilyen stílusú Yakuza játék, amit készítettek.

"A stílus és a játékmechanika nagyon elavult, még PS2-n született, aztán átvittük PS3-ra is, de változnak az idők. Ha valami újat csinálnák, akkor az egész más formát venne fel, így mondhatjuk, hogy ez az utolsó játék lezárta ezt az érát."

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward