Bejelentette a Huami a jövő Amazfit eszközeit mozgató rendszerchipet

A Huangshan 2 lapka egyedi fejlesztés, és előre láthatólag viselhető kiegészítők millióiban kap majd helyet.

Bejelentette a Huami a jövő Amazfit eszközeit mozgató rendszerchipet

A Huami a Xiaomi szárnya alatt szerzett magának neve, hiszen sokáig a vállalat megoldásainak az értékesítését a Xiaomi segítette. Mára azonban az Amazfit termékeket készítő cég teljesen a saját lábára állt, és folyamatosan fejleszt azért, hogy a jó piaci pozícióját megtartsa.

A vállalat mostanra elkészült a Huangshan 2 rendszerchippel, ami értelemszerűen az első generációs Huangshan lapkát fogja váltani. (A chip egyébként egy kínai hegyről kapta a nevét, ami csaknem 2000 méter magas, és komoly történelmi jelentőséggel bír.) Nagyjából két éve készült el az említett megoldás, és több okosóra is ezt használja. A Huangshan 2 pedig az aktuális megoldás által kitaposott úton megy tovább, megőrizve az eddigi értékeket, de jelentősen átszabva az alapokat.

Galéria megnyitása

Elsőként azt emelte ki a Huami, hogy a Huangshan 2 már képes gépi tanulási feladatokat hardveresen gyorsítani. Nem részletezte a cég, hogy mekkora a lapka számítási kapacitása ebből a szempontból, de azt kiemelte, hogy helyben képes az integrált mesterséges intelligencia feldolgozni és kiértékelni a szenzorok által rögzített adatokat. Nem feltétlenül kell az információkat a mobilra, esetleg távoli szerverre továbbítani.

Az integrált MI szekciónak jó hatása lesz az egészségügyi területre. A pitvarfibrillációt hétszer hatékonyabban tudja az újdonság felismerni, mint az első Huangshan, ami örömteli, és ez még nem minden, ugyanis a szoftveres algoritmusok szélsőséges esetben 26-szor jobban üzemelhetnek a korábbiaknál. A pulzusmérésnél, az EKG-gnál, a testedzések felismerésénél, és az alvásmonitorozásnál is aktív lesz a mesterséges intelligencia alrendszer.

A Huami egy társprocesszort is létrehozott, ami a C2 jelöléssel lett ellátva, és ezáltal lesz biztosítva a folyamatosan aktív üzem. Ez lehetőséget nyújt majd arra, hogy bizonyos használati fázisokban a Huangshan 2 jelentősen tehermentesítve legyen. Adott körülmények között a rendszerchip akár teljesen le is állhat, és a C2 önmagában is el tudja látni az éppen aktuális feladatokat. Ezzel a felállással akár a felére csökkenthető a fogyasztás az előző generációs lapkához képest.

Galéria megnyitása

Túl mélyen az architektúra ismertetésébe nem ment bele a Huami, de azt például elárulta a vállalat, hogy a Huangshan 2 RISC-V utasításkészlet-architektúrájú, és egészen új, szóval nem az előző megoldásnak az alapját viszi tovább. Ennek köszönhetően a fejlesztőknek nagyobb volt a mozgástere. A lapka órajele legfeljebb 180 MHz lehet, ami nem túl sok, de a feladatát így is maradéktalanul el tudja majd látni.

A rendszerchip 450 napnyi fejlesztést követően született meg, szóval rengeteg energiát fektetett bele a vállalat. És tekintve, hogy már eddig is nagyon jók voltak az Amazfit termékek, kíváncsian várjuk, mit nyújtanak majd azok a megoldások, amelyek már a jövőbe a Huangshan 2 felhasználásával jönnek majd létre. Ennek az egységnek a beépítéséhez elegendő lesz 5 x 5 milliméteres hely a burkolat alatt, így a tervezők is nagy szabadságot kapnak.

A Huami Huangshan 2 jelen állás szerint 2020 negyedik negyedévében kerülhet majd tömegtermelésbe, az első minták pedig már elkészültek. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2021-ben már több olyan viselhető kiegészítő is befuthat majd, ami már erre az újdonságra épül. Arról nem szólt a fáma, hogy hol bukkanhat fel először.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap