Bejelentette a Google, október közepén jön a Pixel 4

Az új okostelefon több érdekes lehetőséget is felvonultat majd az eddigi információk szerint.

Bejelentette a Google, október közepén jön a Pixel 4

Idén már érkezett kettő Pixel, de azok a középkategóriát célozták, és a Pixel 3a duótól függetlenül hamarosan újabb okostelefonok fognak befutni. Már korábban lehetett néhány kiszivárgott információból arra következtetni, hogy a Google mikor fogja bemutatni a következő generációs referencia készülékeit, most pedig már a vállalat hivatalosan is állást foglalt az ügyben.

A Pixel 3 generációt követően valamivel több mint egy évvel, október 15-én kerül majd bevetésre a Pixel 4 széria. És ha a vállalat a korábbiaknak megfelelő menetrenddel fog dolgozni, akkor még a forgalmazás is beindulhat október vége előtt, de erről most még nem szólt a fáma. Szokás szerint egy „Made by Google” esemény keretében lehet számítani a hardveres újdonságok érkezésére. És ennek az rendezvénynek most New York fogja biztosítani a helyszínt.

Galéria megnyitása

A Pixel 4 és a Pixel 4 XL 5,8 és 6,2-6,3 hüvelykes megjelenítővel kerülhet majd a boltokba. Mindkét eszköz AMOLED panelt kaphat, és előre láthatólag támogatott lesz a 90 Hz-es megjelenítés, ami a Smooth Display címszó alatt futhat. Az újdonságok képesek lehetnek dinamikusan vezérelni a képfrissítési rátát annak megfelelően, hogy éppen milyen módon képesek jobb felhasználói élményt biztosítani – hiszen a 90 Hz nem minden helyzetben érzékelhető, de nagyobb terhelést ró a hardverre. Itt már garantáltan több kamera lesz a hátlapon, a 12 MPixeles elsődleges képalkotó mellé egy 16 megapixeles társkamera szegődhet, a szelfik felelőse pedig 20 MPixeles lehet. A sebességfelelős biztosan a Snapdragon 855 mobilplatform lesz a Pixel 4 párosnál, amihez 4 vagy 6 GB-nyi rendszermemória társulhat, a tárhelynél pedig 128 GB-os opcióval biztosan számolni lehet. A szerkezetek 3700 és 2800 mAh-s akkumulátorokból táplálkozhatnak majd.

Galéria megnyitása
Kiszivárgott képeken a Pixel 4

A Google olyan innovatív újítással is készül itt, mint a radaros érintés nélküli vezérlés. Ez egy több éves fejlesztés eredményeként jött létre és került bele az okostelefonokba. A Google ATAP részlegnél dolgozták ki a vállalat szakemberei egy korábbi ötlet nyomán (Project Soli), és végül a Pixel 4 fedélzetére Motion Sense néven érkezik majd meg. Ezt már hivatalosan is megtudhattuk korábban, szóval nem kell feltételesen kezelni. A radaros vezérlés kezdetben egyszerűbb, de praktikus gesztusokat fog ismerni, és idővel újakat „tanulhat”, egészen komplex műveleteket is megfelelően felismerhet majd.

Bár mindenki a Pixel 4 széria érkezését várja, a Google előre láthatólag más termékeket is le fog leplezni. Arról viszont eddig nem sok információ látott napvilágot, hogy a keresőóriás milyen egyéb megoldásokkal készül. Ami szinte biztosra vehető, hogy lesz, lesznek okosotthonnal kapcsolatos termékek, akár a Nest, akár a Google saját márkaneve alatt. És érkezhet új személyi számítógép is a Chrome OS operációs rendszerrel felvértezve.

A Google a YouTube-on már most lehetővé tette az érdeklődőknek, hogy feliratkozzanak az élő közvetítés indulásáról szóló értesítésre. Így senki nem fog lemaradni az október 15-i eseményről, és az is valós időben követheti az eseményeket, aki a helyszínen nem lehet ott.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap