Bejelentette a 112 réteges 3D NAND Flash-t a Western Digital és a Kioxia

A BiCS5 lapkák jelentősen jobbak lehetnek az előző generációnál, bár a rétegszám csak szolidan emelkedett.

Bejelentette a 112 réteges 3D NAND Flash-t a Western Digital és a Kioxia

A Western Digital a világ egyik legnagyobb Flash memória gyártója, és folyamatos innovációval próbál arról gondoskodni, hogy a piaci pozícióját fenntartsa. Ezúttal a vállalat a Kioxiával közösen fejlesztett, aki nemcsak technológiai, hanem gyártópartnere is a WD-nek.

Az ötödik generációs BiCS 3D NAND Flash technológia 512 Gbites TLC memórialapkák képében öltött először testet, de nagyobb kapacitással is szeretné ezt a megoldást alkalmazni a Western Digital. A vállalat jelenlegi tervei között szerepel ennél az új generációnál az 1 Tbites TLC és az 1,33 Tbites QLC megoldás is. A BiCS5 dizájn még erősen felfutóban van, nagyobb mennyiségben csak az év második felében indulhat majd ennek a szállítása.

A Western Digital és a Kioxia kooperációjának eredményeként az új generációs BiCS 3D NAND Flash memóriák már 112 réteges felépítéssel rendelkeznek. A negyedik BiCS 3D NAND Flash 96 rétegből épült fel, szóval 16,7 százalékos növekedés történ ezen a téren, ami aránylag szolid ahhoz képest, hogy a BiCS3 és a BiCS 4 között másfélszeres ugrás volt (64-ről lett 96 réteg). Ugyanakkor a WD azt hangsúlyozza, hogy más technológiák bevetésével jelentősebben sikerült növelni a bitsűrűséget.

Galéria megnyitása

A vállalat hivatalos adatai szerint 40 százalékkal emelkedett a memórialapka sűrűsége a generációváltással, ami már abszolút jó eredménynek tekinthető. Ezt a 112 réteges, 512 Gb-es TLC és a 96 réteges, 256 Gb-es TLC összevetésében tudja az új gyártással elérni a vállalat. A Western Digital elmondása alapján a költségeket is sikerült optimalizálni, szóval ennek köszönhetően olcsóbbak lehetnek majd az újonnan kereskedelmi forgalomba kerülő adattárolók, a hasonló paraméterekkel rendelkező elődeiknél.

Fontos, hogy a tempó is emelkedik a BiCS5 3D NAND Flash memóriák bevetésével, kereken 50 százalékkal lehet magasabb I/O teljesítményre számítani ennél a fejlesztésnél a BiCS4 3D NAND technológiához viszonyítva. Szóval olcsóbbak, nagyobbak és fürgébbek lehetnek a jövőben érkező BiCS5 adattárolók.

A Western Digital és a Kioxia ebben a negyedévben fogja elkezdeni a minták szállítását, a gyártás pedig a cégek közös létesítményeiben folyik majd, kizárólag Japánban, Yokkaichi és Kitakami városokban.

A WD tervei szerint nagyon sok területen felbukkanhatnak majd a BiCS5 technológiát alkalmazó adattárolók, bevetésre kerülnek majd ezek SSD-kben, különböző konzumer elektronikai eszközökben, okostelefonokban, IoT berendezésekben, de még adatközpontokban is. Jellemzően az év végéhez közeledve érdemes ilyen újdonságok megjelenésére számítani. A Western Digital nemrégiben még úgy számolt, hogy a 112 réteges BiCS 3D NAND Flash-re lassabb lesz az átállás, mint a 96 rétegesre, vagy akár a 64 rétegesre volt korábban, szóval a korábbi technológiák még egy ideig a felszínen maradhatnak.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap