Beharangozta az 5G-s, középkategóriás chipjét a MediaTek

A Dimensity széria tovább bővül, és 2020-ban a tervek szerint sok készülékbe kerül majd ilyen egység.

Beharangozta az 5G-s, középkategóriás chipjét a MediaTek

A MediaTek karácsonyra időzítve jelentette be a második konkrét, integrált 5G hálózati modemes rendszerchipjét. Bár a vállalat egyelőre csak annyit árult el, hogy milyen néven érkezik a termék, és hogy hová lesz ez pozicionálva, a képességei még ismeretlenek.

Dimensity 1000 néven új csúcskategóriás egységről rántotta le a leplet a MediaTek november végén. Az a lapka kiváló adottságokkal szolgált, és az volt az egyik, ha nem a legnagyobb újítása, hogy már magában foglalja a komplex 5G hálózati modemet. És ugyanekkor azt is megtudhattuk, hogy minden Dimensity jelöléssel ellátott rendszerchip esetében biztosított lett már az 5G támogatás. Ennek fényében nem meglepő, hogy karácsonykor egy újabb Dimensity termékről esett szó.

A Dimensity 800 egy olyan lapka lett, ami a 2020-ban kereskedelmi forgalomba kerülő, erős, középkategóriás okostelefonokat szolgálhatja majd ki. Ennek a MediaTek fejlesztésnek is ott van tehát a tarsolyában az 5G hálózati modem, ezáltal még gyorsabb terjedésnek indulhat majd az 5G támogatás a megfizethetőbb készülékek körében. Nagy valószínűséggel a Samsung Exynos 980-nal és a Qualcomm Snapdragon 765 mobilplatformmal próbál majd ez versenyre kelni.

Galéria megnyitása

Az újdonságról Pekingben tartott egy rövid értekezést a MediaTek, de sajnos részletekbe menően nem mesélt ennek a lapkának a képességeiről. Azt viszont elárulta a tajvani alakulat, hogy ott lesz Las Vegasban a CES 2020 keretében, és arra készül, hogy egyebek mellett a Dimensity 800 lapkát is demonstrálja. Reményeink szerint ekkor már több információt is megoszthat majd a MediaTek a második Dimensity egység kapcsán.

A Dimensity 800 nagy valószínűséggel egy korábban bejelentett 5G hálózati modemet foglal majd magában, amit Helio M70-ként ismerhettünk meg. Előre láthatólag 4,7 Gbps-os letöltési sebességre lehet majd képes a rendszerchip, a feltöltési tempója pedig 2,5 Gbps körül alakulhat. Az biztosra vehető, hogy az SA és az NSA hálózati támogatásról is gondoskodni fog.

Galéria megnyitása

Korábban az már kiderült, hogy a Dimensity 1000 az MT6889 azonosítót kapta, és voltak már arról hírek, hogy készül a MediaTeknél az MT6885 és az MT6873 is. Ezek biztosan integrált 5G modemet fognak felvonultatni, és szinte borítékolható, hogy az egyik ezek közül a Dimensity 800.

A vállalat a Dimensity 1000 esetében már a legújabb ARM fejlesztésű IP egységeket alkalmazza, így nem lenne meglepő, ha a Dimensity 800 esetében is ilyen komponensek köszönnének vissza, csak más arányokkal.

A MediaTek nagyon szeretne az 5G térnyerésével újra nyeregbe kerülni, és ha az újonnan bejelentésre kerülő egységekkel valóban sikerül belopnia magát néhány készülékbe, akkor jó eséllyel keltheti fel szélesebb közönség érdeklődését. Az utóbbi időben a cégnek sikerült elérnie az egyre jobb megoldásaival, hogy a Redmi Note 8 Próba bekerüljön, és ebből a „győzelemből” erőt meríthet a további jó szerepléshez. Reményeink szerint a MediaTeknek egyre több babér terem majd, és ez élénkítheti a piaci versenyt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap