Befutott az Android februári biztonsági frissítése

Szerencsére az átlagosnál egy kicsit kevesebb problémát kellett ezúttal kiküszöbölnie a fejlesztőknek.

Befutott az Android februári biztonsági frissítése

A Google elkötelezetten szállítja a rendszeres biztonsági frissítéseket az Android operációs rendszerhez, és olvasóink már tisztában lehetnek azzal, hogy minden újabb hónap egy újabb biztonsági frissítést jelent. Így van ez most is, és ezúttal is akadnak olyan változások, amik kizárólag a Pixeleket célozzák.

Ahogy azt a Google általában szokta, három részre lett osztva a biztonsági frissítés. Az alapvető, minden androidos eszközt általánosan érintő javítások a 2020-02-01 jelöléssel illetett biztonsági szintbe lettek besorolva. A 2020-02-05 azonosítóval rendelkező javításcsomag pedig az eszköz, komponens specifikusabb hibákat hivatott megszüntetni. És van egy külön rész még ezeken felül a Pixelek számára, melyek most is kaptak néhány funkcionális vonatkozású foltot.

Az általános javításcsomagban ezúttal szerencsére csak olyan javítások vannak, amik a keretrendszert vagy a rendszert érintik, a médiakeretrendszert érintő dolgot nem kellett kiküszöbölni. Mindössze 13 javításról beszélhetünk ebben az esetben, és ezek általában magas besorolásúak. Egy olyan hiba is van, ami kicsit szokatlan módon a régebbi Android kiadásoknál még kritikus, az Android 10-nél viszont csak moderált, ez minden bizonnyal az Android 10 magasabb biztonsági szintjének köszönhető.

A 2020-02-05 biztonsági szinten belül még az előbbinél is kevesebb javításra volt szükség, itt már csak 12 folt van. Akad kettő olyan hiba, amit a kernelnél kellett megszüntetni, minden egyéb a Qualcomm, illetve a Qualcomm-hoz közel álló komponensekkel kapcsolatos, szóval olyan mobilokat érint, amikben Qualcomm egységek dolgoznak.

Galéria megnyitása

Mi a helyzet a Pixelekkel? Nos, a Google a referencia eszközök kapcsán a biztonsági javításokat részletesen nem közölte ezúttal valamilyen oknál fogva. Azt viszont publikálta a vállalat, hogy funkcionális javításokat tekintve mire kell számítania a tulajdonosoknak.

A legtöbb hiba ezúttal csak a Pixel 4 és Pixel 4 XL modelleket érintette. Megoldotta a Google, hogy a készülékek már ne ragadjanak esetenként a betöltés állapotában, a bekapcsolást követően, és szintén a beragadás okozott gondot a videózásnál is, itt megesett, hogy az előnézeti kép merevedett meg a kijelzőn. A kamera kapcsán egy másik javítás, hogy már nem lesznek túlexponáltak a videofelvételek bizonyos jelenetek alkalmával.

Még a Pixel 4 párosnál az NFC chip néhány alkalmazással nem akart működni, de ezt is korrigálta a Google. És a Google Assistant használata közben a grafikus felület hajlamos volt összeomlani, de már ez is ki lett küszöbölve. És „biztonsági javítások” címszóval egy dolgot említ még a kiadási jegyzékben a Google, ez már érinti a Pixel 2, a Pixel 3, a Pixel 3a és a Pixel 4 szériát is. Hogy ez pontosan mire vonatkozna, azt nem lehet tudni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap