Befutott az Android 9.0 a Nokia 7 Plusra

Befutott az Android 9.0 a Nokia 7 Plusra

A HMD Global minden okostelefonját frissíteni fogja idővel az Android Pie operációs rendszerre (vagy annak a Go variánsára), és a frissítési hullám elsőként a Nokia 7 Plust érinti. A vállalat ezzel a készülékkel vett részt az Android P bétaprogramjában, szóval ezért van az, hogy nem valamelyik felsőkategóriás készülék került először sorra.

Jó szokásához híven a HMD Global a jobbára szűz Android operációs rendszert használja ezúttal is, méghozzá kiemelkedő optimalizáció mellett. A változáslista egyetlen olyan pontja a kamera, aminél egyéb extrákkal is számolni lehet, de az újítások javát itt is az Android 9.0 funkcióinak integrálása teszi ki. Változik valamelyest a kamera grafikus felülete, bekerül a Google Motion Photos technológia és lesz Google Lens integráció is.

Galéria megnyitása

Az 1,47 gigabájtos méretű frissítés kapcsán a vállalat az Android 9.0 olyan főbb újításait emelte ki, mint az új kezelési rendszer, az átalakuló értesítések és a megváltozott beállítások menü. Továbbá szó esik az adaptív akkumulátor és fényerő technológiákról, valamint a prediktív App Actions megjelenéséről is. Ezeken felül pedig mindenképpen említést érdemel még a vezérlőpult (Dashboard) is, ahol áttekinthetőek az alkalmazásfuttatással kapcsolatos információ és menedzselhető az eszközhasználat – ez a digitális jólét jegyében került be az Androidba. (Arról nem esik szó, hogy melyik biztonsági frissítés van itt jelen, de valószínűleg még a szeptemberi.)

Azt sajnos egyelőre nagyon nehéz megmondani, hogy a HMD Global a továbbiakban milyen ütemben fogja terjeszteni a frissítéseket a termékein, de az feltételezhető, hogy a következő körben már tényleg a vállalat felsőkategóriás modelljei kerülnek majd sorra. A Nokia 8/8 Sirocco párost követően kaphatnak Android Pie-t az olcsóbb eszközök, a frissítési sort pedig az Android Pie (Go edition) rendszerért sorban álló, alsókategóriás modellek zárhatják.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap