Shop menü

BEFUTOTT AZ 5G-T IS TÁMOGATÓ REALME 10

Számos eltérés akad a 4G LTE-s modellhez képest, ami a napokban bukkant fel, nagyobb lett a készülék, de szelfizésben már nem annyira erős.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Befutott az 5G-t is támogató Realme 10

A Realme novemberben több tagját is bemutatja a 10-es szériának, először a szimpla 4G-s Realme 10 érkezett meg, most pedig itt a Realme 10 5G. A tervezők eléggé átvariálták a készüléket, módosult a megjelenítő, a kamerarendszer, és persze a rendszerchip is. Lássuk, mit tartogat az új modell.

Nagyobb lett a 4G-s mobilnál a Realme 10, 6,6 hüvelykes képátlóval rendelkezik, miközben ugyanúgy 90 Hz-es üzemet támogat, és a felbontása is Full HD+ formátumnak megfelelő. Ennek ellenére nem jelenthető ki, hogy ez a jobb, mert a fényerő sokkal kisebb, csak 400 nit lehet, és nem is AMOLED technológiát használ, hanem IPS-ről beszélhetünk.

Galéria megnyitása

A szoftveres környezet ugyanaz lesz nagyjából. Az Android 12 operációs rendszert vonultatja fel az újdonság, ami a Realme 3.0 grafikus felhasználói felületet használja. A vállalat folyamatosan fejleszti és frissíti a saját ökoszisztémáját, és itt is egyre több kollaborációs lehetőség biztosított például Windows gépekkel.

Galéria megnyitása

A 4G-s masina frontjára egy egészen korrekt 16 MPixeles kamera került, itt viszont be kell érni a 8 megapixeles variánssal. Alkalomadtán elfogadható képet örökíthet meg, de aki rendszeresen gyártja az emlékeket az előlapi képalkotóval, az nézzen inkább másik készülék után. Videózni Full HD minőségben tud az okostelefon.

A hátlapon eggyel több képalkotó figyelhető meg, mint a 4G-s masinánál, de nem, nem kapott ultraszéles látószögű kamerát, csak egy makrózásra dedikált egységgel van itt több, a főkamera és a mélységérzékelő mellett. A Realme 10 5G elsődleges kamerája 50 MPixeles, azt lehet erről tudni, hogy 1/2,76 hüvelykes érzékelő adja az alapját, a makrózásra szolgáló megoldás pedig 2 megapixellel dolgozik.

Galéria megnyitása

A MediaTek biztosított rendszerchipet a Realme 10 4G-hez, és most, az 5G-s modell esetében is ugyanez a helyzet. A Dimensity 700 bukkant fel a háttérben, ami igazából már több száz készüléken van túl, és egy megbízható igás lóként teljesíthet itt is. Érdekesség, hogy csak 8 GB-nyi memóriával lesz már elérhető az eszköz, szóval igencsak bekezdett, és a tárhely is 128 GB-ról indul, de hozzá lehet majd jutni 256 gigás változatban is. Annak ellenére, hogy hely van bőven, a bővíthetőség is biztosított.

Az 5G hálózati támogatás itt a Sub-6 frekvenciatartományre korlátozva van jelen, és emellett biztosított a 4G LTE is. A kapcsolati lehetőségeket tekintve van még itt 802.11ac szabványnak megfelelő Wi-Fi, Bluetooth 5.2 modul, valamint A-GPS vevő is. Kettő hálózati kártyát képes befogadni a mobil, DSDS üzemre képes, ahogy azt lényegében mára megszokhattuk – a kártyákat dedikált hely várja.

Galéria megnyitása

Fekete és arany színben kerül a boltokba a Realme 10 5G. A masina az iPhone-oknál megismert formavilágot használja minimálisan ívesebb kerettel. 191 grammot nyom a friss sikervárományos, és 8,1 milliméter vastag házba lett bújtatva, amiből persze a főkamerák még kiemelkednek. Az ujjlenyomat-olvasó biztosított, a kereten kapott helyet, így könnyen hozzáférhető minden helyzetben, és azonnal reagálni fog az érintésekre. Csatlakozók terén biztosított a 3,5 mm-es Jack és az USB-C is.

Galéria megnyitása

Az okostelefon egy 5000 milliamperórás kapacitású akkumulátornak ad otthont, ami átlagos üzemidő elérésére lesz alkalmas, két napig gond nélkül el fog menni a szerkezet normál napi használatban. Az pedig külön jó hír, hogy nem kell majd a konnektor mellett raboskodnia túl sokáig, mert a 33 wattos töltés révén teljesen lemerült helyzetből is újult erőre kap egy óra alatt.

Galéria megnyitása

A Realme 10 5G Kínában bukkant fel, nem a globális piacon, mint a 4G LTE-s variánsa, így az árakat nem lehet közvetlenül összevetni. EZ a modell a márka hazájában 1300 jüanról indul, ami átszámítva 73 ezer forintos összeget jelent, és akinek nem elég a 8/128 GB-os alapmodell, az 1600 jüanért (90 ezer forint) választhatja majd a 8/256 GB-os versenyzőt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére