Befutott Android augusztusi biztonsági frissítése

Csak egyetlen befoltozott hiba volt kritikus a sebezhetőség szempontjából és nincsen arra utaló jel, hogy bármelyik biztonsági hiányosságot bárki kihasználta volna korábban.

Befutott Android augusztusi biztonsági frissítése

Menetrend szerint megérkezett az Android operációs rendszer újabb biztonsági frissítése, ami elsőként a Pixel okostelefonokat vette célba, de már a OnePlus is használatba vette ezt, és a Essential egy szem mobilja is frissült. Ezúttal is akad néhány Pixel-specifikus változtatás a frissítési csomagban, szóval a Google referencia készülékeinél nemcsak a biztonság miatt érdemes minél előbb megejteni a telepítést.

Ahogy ahhoz már lényegében hozzászokhattunk, két része van a frissítésnek biztonsági szempontból. A 2019-08-01 jelölésű rész azokat a javításokat foglalja magában, amelyek általánosan érintik az Androidot, és így szinte minden készüléket, a másik rész pedig a 2019-08-05 azonosítóval olyan foltokat tartogat, melyek valamilyen komponenssel kapcsolatosak. Az előbbi összesen 15 javítást foglal magában, az utóbbi pedig további 11 problémára jelent gyógyírt.

Az általános javítások között szerencsére csak egyetlen befoltozott hiba volt kritikus a sebezhetőség szempontjából, minden más legfeljebb magas vagy moderált fenyegetést jelentett. A Google elmondása alapján pedig nincsen arra utaló jel, hogy bármelyik biztonsági hiányosságot bárki kihasználta volna korábban. A problémák általában a keretrendszert, a médiakeretrendszert és a rendszert érintik, de ezúttal volt egy, ami az Android Runtime-hoz, vagyis az ART részhez kapcsolódott. A 2019-08-05 jelölésű frissítés olyan javításokat tartalmaz, ami főleg a Qualcomm és a Qualcommhoz közel álló komponensekhez fűződik, de van olyan is, ami a Broadcom nevéhez köthető, és egy általánosabb, médiakeretrendszeres javítás is került ide.

Galéria megnyitása

A Google általában belecsempészik néhány olyan módosítást is a rendszeres frissítésekbe, amik nem a biztonság javítására szolgálnak, és csak a Pixeleknek szólnak. Most például a telepítést követően a Pixel 3a és a Pixel 3a XL mobiloknál jobban fog működni az alvó mód. És az összes eddig megjelent Pixelt érinti, hogy tovább fejlesztette a vállalat az elmentett Wi-Fi konfigurációknak a kezelését, és bizonyos esetekben stabilabb lesz a Wi-Fi használata. Érdekesség még itt, hogy ezúttal olyan biztonsági javítások is felütötték itt a fejüket, amik csak a Pixelekben található Qualcomm és Qualcommhoz közel álló komponensekkel kapcsolatosak, ilyenből szám szerint három van az augusztusi csomagban.

A Google Pixelek mellett már a OnePlus 7 Pro és az Essential Phone PH-1 is frissült, a következő hetekben pedig remélhetőleg még több készülék lesz majd, ami igénybe veszi ezt is eljuttatja a tulajdonosok számára. Szerencsére a Google beszámolója szerint egyre több esetben kapnak a készülékek biztonsági javításokat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap