Befutott a Spotify első saját hardvere

A vállalat tesztelési céllal hozta létre a készülékét, ennek a megoldásnak különleges célja lesz.

Befutott a Spotify első saját hardvere

A Spotify korábban nem készített még semmilyen hardveres megoldást, de most megkezdődött a publikus tesztelése a vállalat első eszközének. Korábban már lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a Spotify egy gépjárművekbe szerelhető készülékkel rukkolna elő, és így is lett, a vállalat első hardvere egy olyan „autós dolog” (Car Thing), ami digitális asszisztensként működik a felhasználó készüléke és az autójának fedélzeti rendszere között.

A vállalat az újdonság kapcsán leszögezte, hogy ez szigorúan csak tanulási célt szolgáló eszköz, esze ágában nincs ezzel belépni a hardverek piacára. A Spotify azért alkotta meg a különleges kütyüt, hogy jobban megérthesse, hogyan fogyasztják a zenéket, beszélgetős műsorokat, podcastok a felhasználók vezetés közben. Vagyis az a célja a cégnek, hogy hatékonyabban tudjon helytállni a személygépjárművekben. Ez nagyon fontos, ugyanis több kutatás is kimutatta már, hogy az emberek az életüknek jelentős részét töltik autóban ülve, és ilyenkor jobb híján a legtöbben zenét hallgatnak, szinte nincs, akinek ne szólna legalább alkalom adtán valamilyen muzsika vagy rádiós műsor az autójában. Tehát a Spotify számára kiemelkedően fontos lenne, hogy az autós élményen tudjon javítani, hiszen ezzel újabb felhasználókra tehetne szert, és hatékonyabban tudná megtartani a meglévőeket.

Galéria megnyitása

A vállalat szakemberei által tervezett kütyü nagyon egyszerűen működik, a telepítéséhez és beüzemeléséhez nincs szükség semmilyen beavatkozásra, ezt gyakorlatilag másodpercek alatt használatba tudja venni bárki. Csak be kell dugni az eszköz a szivargyújtó 12 voltos csatlakozójába, majd kapcsolódik Bluetooth-on az okostelefonhoz, esetleg táblagéphez, valamint az autó fedélzeti számítógépéhez. A szerkezet rendelkezik egy saját megjelenítővel, és elsősorban hangvezérlésre lett tervezve, ennek megfelelően a „Hey, Spotify” kulcsszavakkal aktiválható, és ezt követően lehet neki kiadni a lejátszással kapcsolatos utasításokat. Néhány gomb is került az eszközre, amikkel kezelhető a lejátszás. És természetesen a felhasználó a saját, valamint a Spotify által létrehozott listákat is elérheti rajta.

A Spotify egyik fontos célja egyértelműen az most, hogy globálisan az elsőszámú audio platform szerepébe léphessen a gépjárművekben. A vállalat a publikus tesztelés keretében teljesen ingyenesen osztotta ki az „autós dolgot” olyan regisztráltak között, akik prémium felhasználói fiókkal rendelkeznek, tehát fizetnek a szolgáltatásért. A szerencséseket véletlenszerűen választotta ki a cég. Néhány hétig fog tartani a Spotify adatgyűjtése, és sajnos kizárólag az Egyesült Államokra korlátozódik. Bár a vállalat hangsúlyozta, hogy nem szeretne saját hardverek készítésébe fogni, azért nem lenne teljesen meglepő a mostani után, ha ez másképpen alakulna a jövőben.

Érdekesség a mostani hír kapcsán, hogy a Spotify a „Car Thing” név használata mellett a „Voice Thing” és a „Home Thing” elnevezések használatát is levédette. Nem szeretnénk hivatalos információk nélkül messzemenő következtetéseket levonni, de az eddigiek alapján nem lenne meglepő, ha a vállalat más hardverekkel is előrukkolna, esetleg egy a mostanihoz hasonló tesztprogram keretében. És egyébként a Spotify által készített autós kütyühöz hasonlóval már az Amazon is rendelkezik, csak az Amazon azzal a céllal alkotta meg a termékét, hogy a saját digitális asszisztensét (Alexa) „beültesse” az emberek járműveibe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap