Befutott a Samsung új LPDDR4X memóriája

Alacsonyabb fogyasztással és kisebb mérettel kecsegtet a friss fejlesztés, de radikális előrelépés nem történt.

Befutott a Samsung új LPDDR4X memóriája

A Samsung memóriái rengeteg területen vannak használatban, így például egyebek mellett okostelefonokban is. És a vállalat most bejelentette az új generációs 16 Gb LPDDR4X modulok érkezését, melyek egyértelműen a mobilokat fogják elsőként célba venni.

A dél-koreai alakulat 2016 óta elérhető LPDDR4 egységei szintén 16 gigabitesek, szóval a kapacitást tekintetében nem történt előrelépés. Sőt mi több, még a teljesítmény is maradt a régiben a vállalat közleménye alapján, ugyanis az újdonság a korábbi megoldáshoz hasonlóan, 4266 MHz-es effektív órajel elérését támogatja. De szerencsére azért történt némi javulás, amiknek főleg az igazán alacsony fogyasztású és kompakt eszközöknél veszik majd hasznát a tervezők. Csökkent az újdonság energiaigénye és kisebb fizikai hely szükséges az integrálásához.

Galéria megnyitása

A Samsung „jó szokásához” híven, ezúttal sem árulta el, hogy pontosan milyen gyártástechnológián készülnek a modulok, mindössze annyi mondott, hogy 10 nanométeres osztályú eljárásról beszélhetünk, de már az előző generáció is ilyen volt. A vállalat a hivatalos közleményében az előző generációs egységek gyártását 1x, az újakét pedig 1y jelöléssel különbözteti meg. A lényeg, hogy azonos kiszerelés és sebesség esetén a friss LPDDR4X DRAM-ok 10 százalékkal kisebb fogyasztás mellett lesznek képesek ellátni a feladatukat. Ezt elvileg úgy érte el a Samsung, hogy közben nem csökkentette a feszültséget, tehát az ipari szabványt alkalmazza. És mintegy 20 százalékkal alacsonyabb tokozásba lehet bezsúfolni ezeket a chipeket, mint az elődeiket, ami talán még az előállítási költségre is pozitív hatással lesz azon túl, hogy egyszerűbbé teszi a tervezést – több hely maradhat más komponenseknek vagy vékonyabb gép alkotható így.

A vállalat szakemberei az első memóriacsomagot négy darab 16 gigabites egységből hozták létre, ennek megfelelően 8 GB-os kapacitással szolgál. Az LPDDR4X technológiás lapka a négycsatornás kivitelben 34,1 GB-os sávszélességet lesz képes biztosítani, amivel tökéletesen helytállhat a felsőkategóriás mobilokban. De a Samsung azt reméli, hogy a frissen leleplezett LPDDR4X egységek az okostelefonokon túl más egyéb eszközökbe is utat fognak találni, a vállalat meglátása szerint bármilyen hordozható eszközben megjelenhetnek majd ezek (pl. tabletek vagy kézi konzolok). A cég kínálni fogja 4 és 6 GB-os kiszerelésekben is az egységet, ilyenformán a megfizethetőbb eszközökben is megjelenhetnek majd.

Galéria megnyitása

A Samsung új 16 Gb-es LPDDR4X megoldásának már megkezdődött a termelése, ha minden jól megy, akkor már a következő hónapokban felbukkanhat az első eszközökben. A komponens Phjongthek-ben készül Dél-Koreában, és nem lenne meglepő, ha a vállalat valamelyik saját fejlesztésű okostelefonjában kerülne először bevetésre.

Neked ajánljuk

arrow_backward arrow_forward
Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward