Befutott a 15.36.7.3960-as Intel HD Graphics driver

Az új driver a Haswell processzorokhoz passzol, de már a Core M sorozatú Broadwell chipeket is támogatja.

Befutott a 15.36.7.3960-as Intel HD Graphics driver

Az Intel elérhetővé tette legfrissebb HD Graphics driverét, amely az előző kiadások összes újítását tartalmazza, de emellett számos hibajavítást, néhány új szolgáltatást, valamint némi teljesítménynövekedést is kínál az egyes alkalmazások esetében.

Az új eszközillesztő szoftvercsomag Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1-es operációs rendszerekhez érhető el, természetesen 32-bites és 64-bites változatban egyaránt. A csomag az Iris és HD Graphics driver mellett a Display Audio driver, a Media SDK futtatókörnyezet, az OpenCL driver és a Graphics Control Panel legfrissebb változatát szintén tartalmazza. A friss kiadás a Haswell sorozatú processzorokat, valamint a Broadwell családot erősítő Core M chipeket támogatja – az Ivy Bridge és a Sandy Bridge modelleket nem, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül. Utóbbiakhoz a szükséges adatok megadása után itt lehet beszerezni a legfrissebb drivert. Aki ilyesmivel nem szeretne bajlódni, használja az Intel Driver Update Utility-t.

Az új driver a korábbi kiadáshoz képest több újítást is kínál. Segítségével engedélyezhetővé válik az Anisotropic Filtering funkció a DirectX 9-es, DirectX 10-es és DirectX 11-es alkalmazások alatt. OpenGL fronton megjelent a repertoárban az ARB_texture_mirror_clamp és a GL_EXT_Texture_ARRAY funkciók támogatása, valamint hatékonyabban történik a shaderek újrafordítása is. Ide kapcsolódik, hogy immár OpenGL alapú alkalmazásoknál is működésre bírható a CMAA (Conservative Morphological Anti-Aliasing) élsimítás.

OpenCL fronton immár a cl_intel_simultaneous_sharing bővítmény támogatása is jelen van a kínálatban, ami lehetővé teszi a memóriabufferek megosztását OpenCL, OpenGL és DirectX között. Ebből a funkcióból jellemzően az Adobe különböző alkalmazásai profitálnak – például a Photoshop CC. További jó hír, hogy az optimalizációknak köszönhetően a CompuBench teljesítménye akár 50%-kal, a Sandra 2014 teljesítménye pedig akár 10%-kal növekedhet OpenCL alatt. Teljesítménynövekedés tekintetében ugyancsak jó hír, hogy a Dirt 3 az új driverrel ismét ugyanolyan jó sebesség mellett fut, mint korábban, az utolsó 15.33-as driverrel.

Hibajavítások frontján ugyancsak van némi előrelépés. A Microsoft Outlook ablaka mostantól egy óránál hosszabb futás esetén sem produkál majd képhibákat, ha a háttérben egyéb alkalmazások is futnak. Képhiba ezentúl Adobe Photoshop alatt sem jelentkezik, plusz az Internet Exploreren belül futó Flash tartalmaknál sem tapasztalhatunk több megjelenítéssel kapcsolatos hibát. A játékok terén komoly változás, hogy ezentúl sem a Minecraft, sem a Max Payne 3 nem fog összeomlani, a Dota 2, a SimCity, a Dolphin Emulator és a Dragon Age: Inquisition alatt pedig nem jelentkezik több képhiba. A munkaállomások tulajdonosai számára jó hír, hogy többé sem fagyástól, sem pedig alkalmazás-összeomlástól nem kell tartani SolidWorks 2014, Maya 2014 és SPECviewperf11 alatt. Ezzel együtt a kijelző-kezeléssel kapcsolatos hibák egy részét is javították.

Az új driver innen tölthető le 32-bites, illetve 64-bites változatban, a vele kapcsolatos változásokról tájékoztató dokumentum pedig itt érhető el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward