Befejezte az Xbox One X gyártását a Microsoft

És búcsúszik az Xbox One S All-Digital Edition is.

Befejezte az Xbox One X gyártását a Microsoft

Először érkeztek hírek és beszámolók arról, hogy valami nem stimmel a Microsoft különböző konzoljainak, főleg az Xbox One X-nek az elérhetőségével. A helyzet országról országra változott: az Egyesült Államokban az Amazon, a Target és a Microsoft Store is azt írta, hogy vagy nincs a konzol készleten, vagy azt, hogy törölték a modellt.

Kezdetben még senki nem tudott semmi biztosat, mert az Egyesült Királyságban sem az Amazon, sem más nagyobb áruháznál nem jelent meg egyik felirat sem, tehát mindenből volt elég raktáron, és nem tüntették fel azt sem, hogy a jövőben esetleg ez változna. Igaz, ott a Microsoft Store-ban is csak kétféle limitált szériás Xbox One X-et lehetett megvásárolni.

Ausztráliában már gyanúsabb volt a helyzet: ott a legnagyobb áruházak azt közölték, hogy levették a kínálatból mind az eredeti Xbox One-t, mind pedig az Xbox One X-et, és nem is számítanak további szállítmányokra. A helyi hivatalos Microsoft Store-ban pedig már csak az Xbox One S-re lehet leadni rendelést, a másik feltüntetett konzol az idén érkező Xbox Series X.

Nem segített a helyzeten Dan Taveres, az Xbox-részleg egy vezetője, aki Twitteren azt írta, hogy egész egyszerűen túl nagy mostanában a kereslet a Microsoft konzoljaira, amivel éppen nem tudnak lépést tartani. Közölte azt is, hogy az Amazon és más online üzletek esetleg az SKU-számok változása miatt kavarodhattak össze, és hogy az Xbox One S továbbra is elérhető. Az Xbox One X-ről viszont nem tett említést. Szerencsére azonban ma megérkezett a Microsoft hivatalos reakciója, amiben megerősítették, hogy:

beszüntették az Xbox One X és az Xbox One S All-Digital Edition gyártását, így már csak a kereskedőknél esetleg kint lévő példányokat lehet megvenni.

"Ahogy készülünk az érkező Xbox Series X-re, természetes döntésnek tűnt, hogy befejezzük az Xbox One X és az Xbox One S All-Digital Edition gyártását. A sima Xbox One S-t viszont továbbra is gyártjuk és értékesítjük világszerte" - szól közlemény. 

Jelenleg úgy tudni, hogy a Microsoft az Xbox Series X mellett Lockhart néven dolgozik egy olcsóbb, gyengébb konzolon is, amit augusztusban mutatnak majd be, és az Xbox Series S lesz a neve. Ha feltételezzük, hogy ez a nyers számokat tekintve közel lesz a jelenlegi Xbox One X-hez, csak már a Series X új architektúráját és egyéb fejlesztéseit veti be, akkor logikus lépésnek tűnik, hogy az előbbi masina gyártása fejeződjön be.

Mivel a Microsoft azt közölte, hogy még az új generációs játékok is legalább egy évig futnak majd Xbox One-on, így tulajdonképpen a vállalat három konzollal készül a következő időszakra: ott lesz a bivaly Series X, a középkategóriás Series S, és az olcsó One S.

Ennek a stratégiának pont az ellentétét képviseli a Sony, ahol a jól meghatározott generációváltásban hisznek, és nem akarják, hogy a korábbi konzol visszafogja a PlayStation 5 által nyújtott lehetőségeket. Persze, a külsős fejlesztők egy ideig még biztosan mindkét platformra kiadják majd a játékaikat ott is, hiszen a kezdeti időszakban nem lenne túl jó üzleti döntés azonnal magára hagyni a PlayStation 4 mintegy 100 milliós táborát, de a Sony új exkluzív játékai már csak az új konzolra érkeznek majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap