Befejezi az OLED-együttműködést a Sony és a Panasonic

A jelek szerint a 4K-s LCD monitorok és televíziók keresztülhúzták a vállalatok korábbi számításait.

Befejezi az OLED-együttműködést a Sony és a Panasonic

A Sony és a Panasonic tavaly kezdett el közösen dolgozni televíziókba szánt OLED paneleken, amik idén kerülhettek volna le a gyártósorokról. A tervből sajnos végül nem lett semmi: a felek a kitűzött célt nem érték el és a jelek szerint már nem is fogják.

Az OLED panellel szerelt televíziók piacán a vállalatok komolyabb növekedést vártak, ám ez a növekedés nem következett be, amelynek oka nem más, mint az OLED panellel szerelt televíziók igencsak borsos ára – ezek a termékek az azonos képátlójú LCD televízióknál jelentősen drágábbak. A másik komoly probléma az, hogy a 4K-s LCD panelek piacán nem várt robbanás következett be: a vásárlók nagyobb érdeklődést mutatnak a 4K-s LCD panellel szerelt televíziók iránt, mint az OLED panellel szerelt, vékonyabb kivitelben érkező OLED televíziók iránt.

A fenti okok miatt a felek arra jutottak, hogy az OLED televíziók kapcsán kötött együttműködésüket megszüntetik és az OLED panelek helyett a 4K-s LCD panelekre koncentrálnak a jövőben. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Sony és a Panasonic felhagy az OLED panelek fejlesztésével – a munka várhatóan tovább folytatódik, de már külön-külön, önállóan, egymástól teljesen függetlenül.

Érdekesség, hogy a hamarosan induló CES 2014 alkalmával mind a Sony, mind pedig a Panasonic standján lesznek majd OLED panellel szerelt televíziók. A technológia összességében vonzó és ütőképes, ám addig, míg az OLED panelek ára nem kezd el érezhetően csökkenni, addig az OLED televíziók nem hódíthatják meg a piacot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward