Beépített APU-val jön a BIOStar friss Mini-ITX alaplapja

Az új alaplap köré egy energiatakarékos rendszer építhető, ami költséghatékony és elegendő teljesítményt nyújt a mindennapokban, ha kisebb terhelést jelentő feladatokat futtatunk – például internetezésre, irodai feladatokra, filmnézésre és egyebekre.

Beépített APU-val jön a BIOStar friss Mini-ITX alaplapja

A BIOStar egy költséghatékony alaplapot készített, ami egy A10-9630P típusú AMD Bristol Ridge APU köré épül. A termék kiváló választás lehet, ha olyan HTPC-t szeretnénk építeni, amelynél elég a 8-bites HEVC tartalmak támogatása, ugyanakkor nincs szükség se hardveres VP9-es támogatásra, se pedig HDR támogatásra, vagyis elég széles felhasználói réteg számára lehet elegendő a termék teljesítménye és funkcionalitása. Az alaplap ugyanakkor költséghatékony, energiatakarékos PC építésére is jó lehet, hiszen teljesítménye az általános feladatok elvégzésére elegendő, de CPU- és GPU-intenzív munkára nem érdemes befogni – nem arra való.

Galéria megnyitása

Az említett Bristol Ridge APU egy négymagos megoldás, amely 2,6 GHz-es alap- és 3,2 GHz-es maximális Turbo Boost órajelen üzemel. Az iGPU egy Radeon R5-ös sorozatú, 384 stream egységgel ellátott megoldás, ami GCN3 alapokon nyugszik és 800 MHz-es órajelen ketyeg. Ez játékra nem igazán elegendő, csak maximum nagyon erős kompromisszumokkal – és akkor is csak kifejezetten régi címek jöhetnek szóba.

Galéria megnyitása

Az A10N-9630E jelölésű alaplapon egy kisméretű aktív processzorhűtő kapott helyet, ami elegendő hűtőteljesítményt biztosít a 35 W-os TDP kerettel rendelkező mobil processzor számára. Rendszermemóriából maximum 2 x 16 GB-nyi asztali modult használhatunk, amelyek DDR4-2133 vagy DDR4-2400 MHz-es órajelen üzemelhetnek.

Az alaplapra került egy PCI Express 3.0 x16-os slot is, ám ezen kívül csak egy M.2-es bővítőhely áll rendelkezésre, amely PCI Express 3.0 x2-es sávszélességgel dolgozik, valamint SATA 6 Gbps-os támogatással is büszkélkedik. Azt persze érdemes kiemelni, hogy ha SATA csatolóval szerelt M.2-es SSD kártyát használunk, a második SATA2 port inaktívvá válik. Az adattárolókat egyébként összesen két darab SATA 6 Gbps-os port fogadja.

Galéria megnyitása

Az új alaplap egy Realtek RTL 8111H típusú GbE vezérlőt, valamint egy Realtek ALC887-es audió vezérlőt kapott, WiFi támogatással, illetve M2-2230-as bővítőhellyel azonban sajnos nem rendelkezik. USB portokból négy darab USB 3.0-s és négy darab USB 2.0-s áll rendelkezésre – mindkét típusból kettő rejt a hátlap, a másik kettő pedig tüskesoron keresztül érhető el. A videó kimenetek közé ezúttal csak egy D-SUB és egy HDMI port került, ami a célszegmens számára igazából elegendő lesz. A hátlapon van még RJ-45-ös csatlakozó, három darab 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó, illetve két PS/2-es port is.

A Mini-ITX formátumú újdonság rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, várható végfelhasználói árát azonban még nem közölte a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap