Bedlam RPG - tisztelgés a Fallout, az XCOM és az FTL előtt

Új poszt-apokaliptikus RPG készül a régi nagyok nyomdokain.

Bedlam RPG - tisztelgés a Fallout, az XCOM és az FTL előtt

A Bedlam című poszt-apokaliptikus RPG-ben (nem összekeverendő az azonos című FPS-sel, amelyről korábban itt írtunk) nehéz lenne nem észrevenni a Fallout, az XCOM és az FTL hatását. A darabban lesznek ellenséges frakciók: mutánsok, fosztogatók, kiborgok, MI-k és kegyetlen permahalál is.

A Bedlamban egy brilliáns felfedezőkből álló klán utolsó tagját alakítjuk, a rejtélyes Mechanicot. A klán tagjai arról voltak híresek, hogy ők vezették a Dozer nevű guruló erődöket. Saját legénységünk lesz, melynek tagjainak parancsokat adhatunk a csatákban, ezen kívül a rendelkezésünkre álló alapanyagokkal és erőforrásokkal is gazdálkodnunk kell. Fejleszthetjük Dozerünket és utasokat szállíthatunk rajta, akiket meg kell védenünk. A permahalál miatt csak egyetlen esélyünk és egyetlen legénységünk lesz, hogy a Bysantine nevű metropoliszból elindulva átjussunk a Bedlam nevű lepusztult vidéken és megtaláljuk a legendák városát, az utópisztikus Aztec City-t.

A körökre osztott harc gyors és brutális lesz, az egységeknek nem lesz fix támadási sorrendje, mi dönthetjük el ki mozog és mikor. A játékot úgy tervezték, hogy együltünkben végigjátszhassuk, de sokszor újrajátszható legyen, erről az ellenfelek és a pályákon lévő felfedezhető dolgok véletlenszerű elhelyezése gondoskodik. Ha sikeresen teljesítettük feladatainkat a végső nagy jutalmat annak függvényében kapjuk, hogy hány utasunk élte túl az utat, ezért nagyon oda kell figyeljünk, mert minden tettünk és minden döntésünk számít. Ha túléltük a kalandokat, megnyílik az új játékmód, amelyben a már jól felfejlesztett Dozerünkkel és legénységünkkel folytathatjuk a játékot. A permahalál ebben a játékmódban is érvényes lesz, és itt már több lesz a vesztenivalónk.

A Bedlam, amelynek fejlesztői között ott van a Darksiders művészeti rendezője is egyelőre Kickstarteren keresi támogatóit, 130 000 dollárt szeretnének összegyűjteni a játék elkészítésére.

Figyelem: az alábbi képgalériában nagyméretű animált gifek is találhatóak.

Galéria megnyitása grid_on

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward