Bajban a Zynga...

... az EA mégsem húzza száját kárörvendő mosolyra, Peter Moore bízik benne, hogy az állástalanul maradtak gyorsan el tudnak helyezkedni újra. 

Bajban a Zynga...

... az EA mégsem húzza száját kárörvendő mosolyra, Peter Moore bízik benne, hogy az állástalanul maradtak gyorsan el tudnak helyezkedni újra.

Múlt éjszaka a Zynga 13 játékot kukázott és visszanyeste a The Ville költségvetését is. Bezárták a Zynga Bostont és hatalmas leépítéseket jelentettek a Zynga Austinnál is. Ezeken túl fontolgatják még a Zynga Japan és UK bezárását. A hírek tűzvészként terjedtek az iparban, a közösségi játékfejlesztő óriáscég a teljes munkaerő állományának 5%-ától már megszabadult.

Néhányan nagy örömmel fogadták a híreket, jobbára azok, akik más játékok klónozásával és nulla kreativitással vádolták a céget. Azt várhatnánk, hogy az EA is ezen ünneplők sorába tartozik, de ők maradtak politikailag korrektek. Mint tudjátok a kiadóóriás a nagysikerű The Sims Social másolása miatt perelte a Zyngát.

"Mindig sajnálkozva nézzük, ha emberek elvesztik az állásukat. Reméljük, hogy az említett helyeken dolgozók - akikről online olvastunk -, hamar ismét munkába állhatnak" - nyilatkozta Peter Moore.

Az elemzők szerint a Zynga problémái a közösségi játékok lufijának kidurranását vetítik előre. A részvényeik nagyot zuhantak és magas beosztású vezetők hagyták ott az állásukat. Még a Facebook is panaszkodott, hogy a játékok most nagyon keveset hoznak neki.

Moore úgy gondolja, hogy még nem áldozott le a közösségi játékoknak, szerinte mobilon továbbra is aratnak majd. Az elmúlt időszakban folyamatosan a Wall Street Journal és a New York Times címlapjain voltak, így eltolódott kicsit a fókusz az iparban. Peter Moore úgy gondolja, hogy csak túl lett hype-olva egy kicsit a téma, a jövő pedig a mobilitás felé halad, az EA pedig jó helyzetben érzi magát ahhoz, hogy ezt ki is tudja használni. "Az embereknek nem kéne túl sok jelentőséget tulajdonítaniuk a Zynga gondjainak."

Annyi biztos, hogy az EA-nak nem lesz gondja akkor sem, ha a közösségi játékok kora valóban leáldozik, hiszen a rengeteg platformon megjelenő változatos portfóliójuk megvédi őket...

"Az én fő feladatom, hogy biztosítsam, hogy jól pozícionálunk. Az egyik dolog, amire büszkén tekintünk, az az EA diverzitása. A FIFA például 9 vagy 10 platformra is kijött. Az ötlet, hogy összekössük ezeket, az iPhone-tól, a PC-n keresztül az Xbox 360-ig és a PS3-ig (hogy a táblákról ne is beszéljünk), pedig jövőbe mutató. Ez egy szolgáltatás, nem csak egy játék önmagában."

Ami pedig a Zyngát illeti, rövidesen megtudhatjuk hová vitte őket a túlzott magabiztosság. 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward