Baj van az első Microsoft márkajelzésű Lumiával

A Lumia 535 kijelzője okoz problémát, amit mostanra a Microsoft hivatalosan is megerősített.

Baj van az első Microsoft márkajelzésű Lumiával

A Microsoft az elmúlt hetekben rohamtempóra kapcsolva tüntette el minden létező felületéről a Nokia nevét. Ennek eredményeként született meg az első olyan Lumia okostelefon is, amelyen már a redmondi alakulat neve olvasható, de mint az mostanra kiderült, sajnos a Lumia 535 rajta nem úgy sikerült, ahogy azt a Microsoft tervezte.

A belépőszintet megcélzó újdonságra sokan vártak, ugyanis már előzetesen látni lehetett, hogy egy nagyon jó ár-érték arányú mobilról beszélhetünk, ami az eladási számok tekintetében is a Lumia 520 babérjaira törhetne végre. Az újdonság kevesebb mint 140 dollárért 5 hüvelykes, Gorilla Glass 3 üveggel védett kijelzővel van ellátva, négy Cortex-A7 magot tartalmazó Snapdragon 200 chip dolgozik benne, és már 1 GB-nyi rendszermemóriával gazdálkodhat. Ráadásul dupla SIM befogadására képes kivitel is készült belőle, aminek egészen kicsi a felára, így még több érdeklődőnek jelenthet kedvező alternatívát. Igen ám, de sajnos pont ennél az okostelefonnál mostanra egy olyan hiba is felütötte a fejét, ami bizony csúcsán belerondíthat a felhasználói élménybe.

Az első beszámolók alapján az eszköz vezérlésével gondok vannak. A nem várt problémát a Lumia 535 érintőkijelzője okozza. A hiba általában olyankor jelentkezik, amikor több ujjat kellene nyomon követnie az szerkezetnek. Minden jel szerint nem ideálisan lett bekonfigurálva a panel érzékenysége, ennek eredményeként pedig a panel sokszor nem jól észleli a felhasználó ujját. Esetenként rossz helyen érzékeli a tulajdonosa ujjbegyét, azonban van mikor csak egy pontot lát, sőt mi több, olyan is előfordul, hogy egyáltalán nem észlel érintést. Ez elég komoly gondot jelenthet például a galériában való navigáláskor, vagy a térképek használatakor is, hiszen a multitouch-t igénylő műveleteket így csak nehézségek árán lehet elvégezni. Továbbá néhány forrás szerint még a Word Flow billentyűzet használatát is korlátozza. A Winphone Viet Windows Phone-ra specializálódott szaklap videóra is rögzítette a jelenséget, amit az alábbiakban lehet megtekinteni.

Öröm az ürömben, hogy a Microsoft mostanra elismerte és regisztrálta is a hibát, így a vállalat munkatársai megkezdték a probléma elhárítását. A redmondiak elmondták, hogy a probléma szerencsére szoftveres frissítés útján orvosolható, és ezt hamarosan meg is fogják tenni. A kisebb javítás OTA érkezik majd, így akár menet közben is elvégezhető a művelet. A Lumia 535 rajtja tehát ugyan nem sikerült jól, de remélhetőleg rövidesen elejét veszik a kellemetlenségeknek és sikeressé válhat.

Azok, akik már megvásárolták a Lumia 535-öt, és észlelték is az említett hibát, egy módon megpróbálhatnak valamelyes javítani a helyzeten. A Beállítások menüponton belül a „Könnyű kezelés” alatt a „Képernyőnagyító” kikapcsolását követően talán javulhat valamennyit az érzékelés. Ez az opció alapértelmezetten be van kapcsolva. Ez sajnos nem egy garantált gyógymód, ám több felhasználó is jelezte, hogy a művelet javított a helyzeten.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward