Az X570-es lapkakészlet nem támogatja a legrégebbi AM4-es processzorokat

Egy érdekes táblázat látott napvilágot, amely sok fontos tudnivalót tartalmaz.

Az X570-es lapkakészlet nem támogatja a legrégebbi AM4-es processzorokat

Az AMD harmadik generációs RYZEN processzorai éppen ma mutatkoztak be, ténylegesen azonban majd csak július 7-én kerülnek az üzletek polcaira. Az már régóta nem titok, hogy az új processzorokat egy-egy BIOS frissítést követően a régebbi, 400-as és 300-as sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapokban is használni lehet majd, arról azonban nem igazán esett szó, hogy az új lapkakészlet támogatja-e a régebbi processzorokat, hiszen kézenfekvőnek tűnt, hogy igen.

A friss információk alapján úgy tűnik, hogy az első generációs, azaz a Summit Ridge lapka köré épülő RYZEN 1000 sorozatú processzorokat, valamint a RYZEN 2000-es sorozatú Raven Ridge APU egységeket nem lehet majd használni a friss, X570-es lapkakészlettel szerelt alaplapokban. Tehát aki először az alaplapot, majd később a processzort cserélné le első generációs RYZEN processzorral vagy RYZEN APU egységgel szerelt rendszerénél, fordítsa meg a sorrendet és kezdje a sort a processzorral/APU egységgel, amennyiben meglévő alaplapja erre lehetőséget ad – a BIOS-t még a régi komponensek mellett frissítse, hogy az új processzorral már működjön az alaplap.

Galéria megnyitása

A második generációs, azaz ZEN+ architektúra köré épülő Pinnacle Ridge modelleket természetesen már támogatja az X570-es lapkakészlet, illetve a 3. generációs, Matisse kódnévre keresztelt megoldásokat is – és jó eséllyel a második generációs Picasso APU egységek is működni fognak az új alaplapokban. A dolgok jelenlegi állása szerint a 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapok nyújtják kompatibilitás terén a legtöbbet, ezek ugyanis minden új és régi processzort fogadnak majd, már amennyiben az adott alaplapgyártó ehhez megfelelő BIOS-okat is kiad. Márpedig az elmúlt hetek alapján úgy tűnik, az alaplapgyártók igencsak sietnek a friss BIOS-ok kiadásával.

Hogy később érkezik-e B570-es lapkakészlet? Ez egyelőre rejtély, mint ahogy az is, hogy ha érkezik, pontosan mely processzor-generációkat támogatja majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap