Az űrbe ment a Xiaomi Mi 10 Pro (kamerája)

A Xiaomi szerette volna megmutatni, hogy milyen felvételeket tud alkotni a földről a 108 megapixeles egység.

Az űrbe ment a Xiaomi Mi 10 Pro (kamerája)

A Xiaomi a Samsunggal közreműködve hozta létre a világ első okostelefonokba szánt képszenzorát 100 megapixel feletti felbontással, és a vállalat jelen állás szerint bőven kihasználja ezt a fejlesztést minden szempontból. Ezúttal a marketinges oldalról dobott be egy eléggé érdekes húzást a vállalat.

Még a tavalyi évben a Xiaomi létrehozott egy műholdat, amit mostanra Föld körüli pályára állított, és hogy ez miért érdekes? Nos, azért, mert a Xiaomi szakemberei a szerkezetbe beépítették a felsőkategóriás, nemrégiben leleplezett Mi 10 széria kameráját. A 108 megapixeles érzékelőt alkalmazó egységgel pedig olyan légi felvételeket készítettek, amik elképesztő részletességgel mutatták meg a Földünket a magasból. És olyan aspektusból lőttek képet a mobilok kamerájával, amiből a felhasználók soha nem tudnak majd.

Galéria megnyitása

Sajnos a projekt részleteiről a Xiaomi mostanáig nem mesélt, szóval nem lehet tudni például azt, hogy a műhold pontosan milyen magasban keringet a Föld körül. Az biztos, hogy nem konkrétan a Mi 10 okostelefont építette a készülékbe a vállalat, mert a videó részletesen bemutatja, hogy csak a 108 megapixeles kamerára helyeződött itt a hangsúly, a modul többi képalkotója nem kapott szerepet.

A vállalat a teljes felbontású képeket sem tette közzé, csak felhasználta ezeket abban a reklámvideóban, amit a napokban publikált a 108 megapixeles kamera képességeinek a megmutatására. A közel 1,5 perces mozgóképfelvételben az 54. másodpercet követően lehet megnézni a Mi 10 kamerájának a felvételeit. Illetve itt a képeken a Xiaomi már a Mi 10 Pro 5G okostelefonnak a vízjelét használta fel.

A fenti videóban azt is lehet látni röviden, hogy milyen tervezési és tesztelési folyamatok zajlanak a Xiaominál a színfalak mögött a kiemelkedő minőségű termékek megalkotása érdekében. A vállalat a Mi 10 szériával egyébként minden eddiginél magasabbra tette a lécet. A Mi 10 Pro az egyik legjobb kamerarendszert vonultatja fel, amit a DXOMARK is megerősített, és elképesztő teljesítményre képes, miközben az 5G támogatásról sem feledkezik meg. Szóval aligha lesz majd a vásárlóknak hiányérzete.

A Xiaomi Mi 10 termékek globális rajtjára még ebben a hónapban sor kerülhet. Jelen állás szerint március 27-én debütálhatnak a készülékek Kínán kívül, és Európában is elérhetőek lesznek hivatalosan. A vállalat még említést tett arról is, hogy a reményei szerint 2020-ban több mint 100 millió felhasználót szolgálna ki a technológiáival. Ez persze nem egy nagy cél, mivel már a tavalyi forgalma is 100 millió felett alakulat, ugyanakkor az új koronavírus belerondíthat a terveibe.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap