Az Ubisoft bejelentette Rocksmith c. játékát

Meghalt a király - éljen a király! Az Ubisoft bejelentette Rocksmith című gitáros, zenei játékát.

Az Ubisoft bejelentette Rocksmith c. játékát

A Guitar Hero halott, a Rock Band jövője bizonytalan, de van egy cég, amely számára a zenei műfaj nagyon is élő. Az Ubisoft nemrég jelentette be Rocksmith című játékát, amely a piacon keletkezett űrt kívánja betölteni.

Az Ubisoft tárgyalásokat folytat, többek között olyan nagy gitárgyártó cégekkel, mint a Gibson, annak érdekében, hogy játékukat olyan (200 dollár körüli) változatban is kiadhassák, amely egy valódi elektromos gitárt is tartalmaz.

Az Ubisoft véleménye szerint a gombnyomogatás egy műanyag játékon nem ugyanaz, mint a valódi gitározás. "A Guitar Hero egy partijáték, a Rocksmith zenei élményt nyújt" – nyilatkozta Tony Key, az Ubisoft marketing igazgatója.

A fejlesztők szerint a Rocksmith nagy előnye az lesz, hogy valóban megtanít minket gitározni. A játékmenet a Guitar Heroéhoz és a Rock bandéhez lesz hasonló, de igazi gitáron fogunk valódi akkordokat pengetni és dallamokat játszani. A játék a nehézségi szintjét menet közben meglévő tudásunkhoz igazítja majd, és finoman rávesz arra is, hogy tovább fejlődjünk, és túléphessük korlátainkon. Sokan csak álmodnak arról, hogy megtanulnak gitározni, ez a játék hozzájárul majd, hogy többen is képesek legyenek megvalósítani álmaikat.

A játékhoz kapunk egy szabványos jack csatlakozót is, amellyel PlayStation 3-hoz, vagy Xbox 360-hoz csatlakoztathatjuk a gitárt (Nintendo Wii támogatás nem lesz). A korongon a tervek szerint 45 szám fog szerepelni, többek között a Rolling Stones, David Bowie, a Nirvana és az Animals dalai.

Az egyik tényező, ami a Guitar Herót megölte a zenék licencelésének magas költsége volt. Az Ubisoft szerint ezzel nem lesz probléma, a bandák sokkal nyitottabbak egy olyan játékhoz kölcsönözni dalaikat, amely nemcsak szórakozást nyújt, hanem tanít is. Az igéretek szerint olyan számokat is kapunk majd, amelyek a Guitar Heroban és a Rock Bandben nem voltak elérhetőek.

A játék várhatóan idén szeptemberben jelenik majd meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward