Az SWTOR és az MMO piac - számokban

Csúcsidőben 350000 játékos nyomul egyszerre valahol egy messzi-messzi galaxisban, és Azerothot sem fenyegeti a kihalás veszélye.

Az SWTOR és az MMO piac - számokban

Becslések szerint a BioWare hatalmas MMO-jában, a Star Wars: The Old Republicban csúcsidőben 350000-en játszanak egyszerre. Az adatok a Baird Equity Research gazdasági elemző cégtől származnak. Colin Sebastian, a cég szakértője szerint az SWTOR korai sikere azt bizonyítja, hogy egyszerre több, sokmilliós felhasználóbázissal rendelkező MMO is létezhet egymás mellett. "Az SWTOR sikere egészséges MMO piac meglétét jelzi" – nyilatkozta Sebastian. "Bár valószínűleg sokan érkeztek a World of Warcraftból, úgy látjuk, hogy a piac Európában és az Egyesült Államokban is elbír egyszerre több sokmilliós MMO-t is."

Az EA, az SWTOR kiadója nyilatkozata szerint a karácsonyi időszakban több mint egymillióan regisztráltak és játszottak. Az öregedő MMO bajnok, a WoW 2010 óta kb. 1,7 millió előfizetőt veszített. A Cowen and Company cég üzleti elemzői arra számítottak, hogy az SWTOR indulása minimális látható hatással lesz a Blizzard MMO-jára, de azzal is számoltak, hogy az előfizetők számának csökkenése karácsonykor nagyobb lesz, mint az azt megelőző hónapokban.

A kéthetes, többlépcsős előrendelőknek szóló meghívások után az SWTOR december 20-án indult. A vásárlóknak járó 30 napos játékidő a hónap vége felé fog véget érni, ekkor derül majd ki, hogy játékosok közül hányan mennek és hányan maradnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward