Az Nvidia vezére megsütötte a világ legnagyobb videokártyáját

Az érdekes kis videó arra utal, sokáig készült az Nvidia boszorkánykonyhájában az A100-as GPU, de a folyamatnak vége, így rövidesen bemutatják, mi sült ki a rengeteg munka hatására.

Az Nvidia vezére megsütötte a világ legnagyobb videokártyáját

Az Nvidia várhatóan hamarosan, az online megrendezésre kerülő GTC 2020 alkalmával mutathatja be első olyan megoldásait, amelyek már az Ampere architektúra köré épülnek. Itt elsősorban a HPC szegmensbe és egyéb speciális területekre szánt gyorsítókról van szó, amelyek várhatóan a GA100-as GPU köré épülnek, ami az Ampere sorozat legnagyobb, legtöbb „erőforrással” rendelkező modellje. A GA100-as GPU a következő generációs Tesla A100-as gyorsítókártyák alapját képezi majd, amelyek a korábban bejegyzett DGX A100-as rendszer részét képezik majd.

Galéria megnyitása

Nemrégiben fel is tűnt a Tesla A100-as GPU, illetve a DGX A100-as rendszer alaplapja, amely egy hivatalos Nvidia videó szereplője volt. Az Nvidia vezetője, Jen-Hsun Huang a kis jelenetben éppen azt demonstrálta, hogy az Nvidia konyhájában kisült a legújabb termék, a világ legnagyobb videokártyája – igaz, itt speciális gyorsítókártyá(k)ról van szó, nem kimondottan videokártyá(k)ról. Konkrétumok nem derültek ki a termékkel kapcsolatban, de támpontok már vannak.

A korábbi DGX rendszerekhez hasonlóan várhatóan az új is SMX2 tokozással ellátott GPU-t alkalmaz. A fentebb látható óriási alaplapon összesen nyolc darab Tesla A100-as GPU lapul a speciális hűtés alatt. Az új GPU, illetve az Ampere architektúra legfontosabb tulajdonságait már május 14-én megtudhatjuk, ugyanis ekkor rendezik meg a GTC 2020-at, ahol a frissen kisütött termék alighanem főszerepet kap majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap