Az MSI újdonsága videokártyának tűnik, de nem az!

A különös kiegészítő egyes MSI alaplapokhoz alapfelszereltségként jár majd, de önálló termékkén is megvásárolhatjuk a nem is oly távoli jövőben.

Az MSI újdonsága videokártyának tűnik, de nem az!

Az MSI egy különös terméket mutatott be, ami első ránézésre olyan, mint egy középkategóriás videokártya, és második ránézésre sem igazán tűnik fel semmi szokatlan, ha egy adott szögből nézzük a terméket. Ahogy viszont lekerül róla a módosított Aero hűtő, amit videokártyákon szokás használni, egyből fény derül a lényegre.

A szokatlan bővítőkártya

A négy darab PCI Express 3.0 x4-es M.2-es slot többféle méretű M.2-es SSD kártyát is fogad, ahogy az a csavarokból is kiderül, ám ezek csak és kizárólag PCIe NVMe alapúak lehetnek, SATA AHCI támogatás ugyanis nem áll rendelkezésre. A PCI Express 3.0 x16-os kártyán nincs extra vezérlő, vagyis a termék csak olyan alaplapokban használható, amelyeknél lehetőség van a PCI Express 3.0 x16-os slot négyfelé osztására. Ilyen például az X399-es platform, éppen ezért egyes X399-es MSI alaplapokhoz alapból járhat a termék a későbbiekben – itt leginkább olyan csúcslapokra kell gondolni, mint amilyen a Threadripper X399 MEG Creation, amiről kicsit lejjebb még említést teszünk.

Galéria megnyitása

Az M.2-es bővítőkártya módosított Aero hűtése alap esetben maximum 50 wattos hűtőteljesítményt biztosít az M.2-es SSD-k számára, ami bőven elég kell hogy legyen az esetek többségében, vagyis elkerülhető vele a túlmelegedésből fakadó teljesítmény-csökkenés (throttling). Ha mégis kevésnek bizonyulna a hűtés, a mellékelt hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül tovább növelhető a hűtőteljesítmény, hiszen ekkor a ventilátor üzemi fordulatszáma megnő, így már 75 wattnyi hőtermeléssel is meg tud birkózni. Az M.2 Xpander-Aero különálló termékként is elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mennyibe kerül majd.

Threadripper X399 MEG Creation

A TR4-es processzorfoglalattal rendelkező MSI csúcsalaplap 19 fázisú tápellátással és gigantikus VRM hűtéssel érkezik, felszereltsége pedig nagyon jó. Az X399-es lapkakészlettel szerelt termék három darab M.2-es slottal rendelkezik, a fentebb bemutatott bővítőkártya pedig alapból jár hozzá, így akár hét darab M.2-es SSD is helyet kaphat a rendszerben.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

PCI Express 3.0 x16-os slotokból négyet kapunk, DDR4-es memóriafoglalatból összesen nyolc jár, de kapunk még nyolc SATA 6 Gbps-os portot és egy csomó olyan extrát is, ami az eredményes tuningot segíti. Az új alaplap a második generációs Threadripper processzorok rajtja után jelenhet meg kereskedelmi forgalomban. Mivel igazi csúcslapról van szó, egészen biztosan nem lesz olcsó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward