Az iOS 13.1 lefojthatja az iPhone XR és XS processzorát

Az a hír járja, hogy az előző iPhone-ok a következő frissítést követően lassulhatnak majd bizonyos körülmények között.

Az iOS 13.1 lefojthatja az iPhone XR és XS processzorát

2017-ben nagy botrányt váltott ki, amikor kiderült, hogy az Apple már több generáció óta úgy próbálja kitolni az okostelefonjainak az élettartamát, hogy lassítja a rendszerchipet, hogy az kevésbé terhelje az idő során megkopott akkumulátort. És a napokban a Verge és más szaklapok is arról számoltak be, hogy az iOS 13.1-nél fogja az Apple hozzáadni ezt a funkciót az iPhone XR, az iPhone XS és az iPhone XS Max okostelefonok esetében.

Egészen pontosan arról van itt szó, hogy amikor már az okostelefonokban található akkumulátor állapota már nem megfelelő, akkor váratlan helyzetekben hajlamos lehet leállni az okostelefon, például nagy hidegben könnyen kikapcsolhat még viszonylag magas töltöttségi szint mellett is. Ha azonban a szoftver tisztában van a veszéllyel, akkor képes lehet visszafogni a processzort akár jelentős mértékben is, annak érdekében, hogy ne terhelje meg túlságosan az elgyengült akkut. És ezzel meg lehet azt előzni, hogy az öregedő készülék váratlan leállásokat produkáljon. A cupertinói alakulat azzal érvelt a funkció mellett, hogy erre szükség van a további hardveres károsulások elkerülése érdekében, és véletlenül sem azért lassítja a mobilokat, hogy a felhasználók előbb érezzék azt, hogy ideje a gyorsabb, újabb modellre váltani.

Galéria megnyitása

Az Apple ma már egy külön menüpontban tájékoztatja az embereket arról, hogy milyen állapotú az okostelefonjuk akkumulátora, és képes figyelmeztetni a tulajdonost, ha az megérett a cserére. Illetve arról is dönthet saját maga a felhasználó, hogy nem kér a teljesítménykorlátozásból, hanem vállalja az esetleges instabilitást, és a további károsodások lehetőségét. Szóval ki lehet ezt kapcsolni, és ez alapján a beállításokban valószínűleg az iPhone XS és XR modellek esetén is ki lehet majd ezt iktatni.  

A cupertinóiak már azt is hangsúlyozták, hogy az újabb iPhone modellek esetében kevésbé kell a CPU fojtásától tartani, mikor be van kapcsolva ez a funkció. Ez állítólag annak köszönhető, hogy a vállalat az iPhone 8 és az iPhone X óta folyamatosan egyre fejlettebb energiamonitorozó rendszert alkalmaz, ami jobban tisztában van azzal, hogy mikor lehet ténylegesen probléma az extra terhelésből, csak akkor veszi visszább a rendszerchip tempóját, amikor tényleg kiemelt szükség van erre. És érdekesség, hogy az iPhone 11 pedig az Apple leírása szerint már egy teljesen automatikus, folyamatosan aktív, még hatékonyabb akkumulátor és energia felügyeleti rendszerrel lett felvértezve.

Az iOS 13.1 eredetileg csak szeptember legvégén érkezett volna, de az Apple előre hozta a rajtját szeptember 24-ére.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap