Az InWin új ventilátoránál a keret is forog a lapátokkal együtt

Az extrém számítógépház-dizájnjairól ismert gyártó a ventilátorok szegmensében is tevékenykedik, ennek ékes példája legfrissebb fejlesztésük, a Crown 140-es ventilátor, amelynél a keret a lapátokkal együtt pörög a nagyobb hatékonyság érdekében.

Az InWin új ventilátoránál a keret is forog a lapátokkal együtt

A rendszerhűtő ventilátorok fejlesztése során több érdekes trükköt is bevetettek már a különböző gyártók. Legutóbb például a Noctua rukkolt elő egy új ötlettel: egy új anyag alkalmazásával elérték, hogy a ventilátorlapátok merevebbek, alaktartóbbak legyenek, így a keret és a ventilátorlapát éle között csökkenhetett a távolság, ami jótékonyan hat a légszállítási teljesítményre és a zajszintre is.

Galéria megnyitása

A Noctua mellett az InWin fejlesztőcsapata is bemutatott egy érdekes koncepciót, ami a Crown nevet viseli. Lényege, hogy itt egybeöntötték a ventilátorlapátokat és a keretet, így a középen elhelyezett motor a másodlagos kerettel együtt forgatja a szettet. Ez segít, hogy a légáram és a légszállítás jobb lehessen de sajnos hátránya is van. A kerettel együtt forgó lapátok nagyobb tömeget eredményeznek, így a motor azonos nyomaték mellett csak kisebb fordulatszám elérésére lesz képes. Az új ventilátort a GamersNexus videóján forgás közben is meg lehet csodálni – az ide vonatkozó rész 3 perc 14 másodpercnél kezdődik.

A ventilátorlapátokkal együtt forgó másodlagos keret alatt egy elsődleges keret is helyet kapott, ami nem csak a motornak biztosít helyet, de a ventilátor rögzítéséről is gondoskodik a szokásos furatok segítségével. A keret a fotók alapján gumibetéteket is kapott, hogy a motor által keltett rezgések kevésbé terjedhessenek át a számítógépházra, vagy az egyéb komponensekre.

Galéria megnyitása

A 140 milliméteres átmérőjű Crown ventilátor üzemi fordulatszám-tartománya 500 és 1500 RPM között helyezkedik el. Minimális fordulatszámon 18,1 dB(A), maximális sebességen pedig 32,5 dB(A) zajszintre kell felkészülni. A 2,4 wattos fogyasztás mellett dolgozó légkeverő maximum 64,26 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes, maximális statikus nyomása pedig 1,91mm/H2O. A motor FDB (Fluid Dynamic Bearing) típusú csapágyazást kapott, ami 40 Celsius fokos hőmérséklet mellett 60 000 üzemórás élettartammal bír.

Az AnandTech információi szerint a 140 milliméteres ventilátor dupla csomagban 60 dollár körüli áron kerül az üzletek polcaira, de 120 milliméteres példányok is készülnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward