Az Interplay eladja teljes játékportfolióját

Az üzletben hetven cím és tucatnyi karakter érintett.

Az Interplay eladja teljes játékportfolióját

Az Interplay Entertainment játékosok millióit szórakoztatta az évek során cirka 70 címre rúgó kollekciójával, de most bejelentette, hogy eladná teljes játékkönyvtárát és a hozzá tartozó tulajdonjogokat.

A cég körül viszonylag nagy csend honolt az elmúlt években, miután átvészelt néhány pénzügyi hullámvölgyet és jogi problémát a 2000-es évek elején. 2007-ben eladták a Fallout-jogokat a Bethesdának, 2015-ben pedig a Descent-licencet a Descendant Studiosnak. Tavaly befulladt a Freespace-re épülő asztali szerepjáték kickstarteres kampánya, illetve van egy ezidáig beváltatlan ígéretük a ClayFighter felújítására.

A portfolió olyan klasszikusokat tartalmaz, mint például az Earthworm Jim, a Messiah, az MDK, a Freespace, a Giants, a Kingpin, a Run Like Hell, a Sacrifice, a Battlechess, a ClayFighter vagy a Dark Alliance – ezek, a hozzájuk tartozó jogok és a bennük szereplő karakterek most mind rákerültek az eladási listára.

Azt persze tudnunk kell, hogy a mostani Interplay nem azonos a régi Interplay-jel abban a tekintetben, hogy nem forradalmi alkotásokat bevállaló és akár házon belüli fejlesztőivel elkészíttető kiadóként, hanem inkább egy licenceket áruló társaságként funkcionál, játékaik „használati jogát” pénzért cserébe az érdeklődő fejlesztők rendelkezésére bocsájtják. 2012-ben ugyan újraélesztették legendás saját fejlesztőcsapatukat, a Black Isle-t, de a dologból végül nem lett semmi.

Az Interplayt 1983-ban alapította az a Brian Fargo, aki most a Torment: Tides of Numenérán dolgozó inXile Entertainment vezetője. Az 1980-as és 90-es években olyan óriási kasszasikerek futottak a cég neve alatt, mint például a Fallout, a Baldur’s Gate vagy a Planescape: Torment.

Az Interplay teljes bejelentését a Globe Newswire közölte.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward