Az Intel Jasper Lake sorozata is Gen11 alapú iGPU-t kaphat?

A beágyazott rendszerek szegmensébe szánt generáció a Gemini Lake sorozat tagjait válthatja a nem is oly távoli jövőben.

Az Intel Jasper Lake sorozata is Gen11 alapú iGPU-t kaphat?

Az Intel a jelek szerint hamarosan frissíteni fogja beágyazott rendszerekbe szánt processzorainak kínálatát, ugyanis a Gemin Lake helyét átveheti a sokkal gyorsabb és modernebb Jasper Lake. Utóbbira @_rogame legújabb felfedezése világít rá, ugyanis a lelkes nyomozó rábukkant egy teszteredményre, amely egy Jasper Laka sorozatú processzorral, pontosabban egy mérnöki tesztpéldánnyal készült.

A szóban forgó processzor négy maggal és négy szállal rendelkezik, órajelek terén azonban igen szerény, hiszen 1,1 GHz-es alap- és 1,12 GHz-es boost órajelről számolt be a szoftver, ám a végleges kiadások lényegesen magasabb, 3 GHz GGHz körüli órajelek elérésére lesznek képesek. A bejegyzés alapján a processzor 32 GB-nyi So-DIMM rendszermemóriával karöltve dolgozhatott.

A Jasper Lake család az aktuális Gemini Lake processzorokat válthatja, processzormagjai így már a Tremont architektúra köré épülhetnek, ami kifejezetten az energiatakarékos központi egységekhez készült. Az új processzorok várhatóan 10 nm-es csíkszélességgel készülhetnek, ami sok új lehetőséget tartogat a teljesítmény növelésére. A Gemini Lake-nél alkalmazott Gen9.5-ös iGPU-t is lecserélhetik, méghozzá az Ice Lake sorozatnál használt Gen11 architektúrára, ami igen komoly előrelépés lesz mind teljesítmény, mind pedig kijelző-opciók terén.

A Jasper Lake család lényegében az Atom, a Celeron és a Pentium sorozatú beágyazott processzorok szegmensében kaphat helyet, ahol jelenleg a Gemini Lake sorozat tagjai állják a sarat. Arról egyelőre nincs hír, hogy a friss központi egységek pontosan mikor jelennek meg, ám a szivárgás alapján már nem lehet túlságosan messze a hivatalos rajt időpontja sem.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap