Az európai konzolpiac 70-90%-át uralja a PlayStation 4

Hatalmas a Sony dominanciája az európai konzolpiacon, néhol teljesen egyeduralkodó a PS4.

Az európai konzolpiac 70-90%-át uralja a PlayStation 4

Európa hagyományosan mindig is a PlayStation legerősebb bázisának számított, és ez most hatványozottan így van, hiszen az Xbox One eredetileg drágábban rajtolt, és sokkal kevesebb országban. Azt viszont talán nem sokan gondolták volna, hogy jelenleg annyira dominál a PlayStation 4, mint ahogy most kiderült.

A Sony Computer Entertainment Europe elnöke, Jim Ryan árulta el a VG247-nek egy személyes interjúban, hogy a PlayStation 4 sehol nem rendelkezik Európában kevesebb, mint 70%-os részesedéssel. Ryan elmondta, a konzol egész Európában nagyon erős, de legfőképpen a kontinentális Európában kiemelkedő, ahol több piacon teljesen egyeduralkodó, és akár több, mint 90%-os részesedéssel is rendelkezik néhány országban.

Ez a népszerűség azt is jelenti, hogy a Sony egyelőre nem gondolkodik az ár csökkentésében: "Továbbra is nagy lendülettel fogynak a konzolok. Elégedettek vagyunk az árral, és azzal az értékkel is, amit a PS4-es csomagjaink ezért cserébe nyújtanak. Ami azonban fontosabb, hogy láthatóan a vásárlóink is elégedettek az árral és a képviselt értékkel, úgyhogy egyelőre nem is nyúlunk hozzá."

Ettől függetlenül persze nem érinti kellemesen a Sonyt az exkluzív címek hiánya az év hátralevő részére, hiszen csak jövőre jönnek olyan anyagok, mint a The Last Guardian, vagy az Uncharted 4. Ryan szerint erre a választ a külsős kapcsolatokban találták meg, így például a Star Wars: Battlefront, és most már a Call of Duty is keresztpromócióban működik a PS4-gyel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward