Az Epic Games most az Egyesült Királyságban támad az Apple-re

Az Epic Games most az Egyesült Királyságban támad az Apple-re

Az Epic Games új kontinensen indít támadást az Apple és a Google ellen: ezúttal az Egyesült Királyság bíróságán kívánja megtámadni a vállalatokat, miután azok tavaly kitiltották a Fortnite-ot az App Store-ból és a Google Play Store-ból.

A keresetet a helyi versenyfelügyeleti szervnél, a Competition Appeal Tribunalnál adták be azzal a címszóval, miszerint az alperesek visszaélnek az erőfölényükkel és összehangoltan versenyellenesen viselkednek az Egyesült Királyságban és az EU-ban. A Fortnite alkalmazás kitiltása azért történhetett meg tavaly, mert az Epic Games megelégelte a 30%-os adóterhet, ami minden tranzakciónál minden fejlesztőt egyformán érintett és egy frissítésben becsempészte a lehetőségét annak, hogy a felhasználók döntsék el, milyen módon akarnak fizetni a szolgáltatásért.

Az Epic Games szerint a Google és az Apple felhasználói feltételei versenyjogi szempontból törvénytelenek és ezért szeretnék, ha visszaállítanák a játék elérhetőségét mindkét áruházban és megteremtenék a saját fizetési platform megválasztási lehetőségét a felhasználóknak.

Ezen kívül is akadnak még céljaik: szeretnék, ha a törvényszék elrendelné, hogy az Egyesült Királyságban a jövőben a Google ne erőltettethesse a Google Play áruházat minden Android telefonra, hanem a telefongyártók saját áruházai legyenek az alapértelmezettek. Az Epic Games azt is kéri, hogy a Google ne szólhasson bele abba, hogy az Epic Games Store előre telepíthető alkalmazás lehessen-e a telefonokon, most ugyanis megakadályozza a telefongyártókat a Google abban, hogy egyezséget köthessenek az Epic Games-szel.

Az Epic Games nem igényel kártérítést és egyedi elbírálást sem kér, csak olyan jogorvoslatot, ami a törvényszék szerint helytálló.

Az Apple válaszolt a GamesIndustry.biz megkeresésére és a szokásos közleményüket adták ki, miszerint az App Store a világ legjobb fejlesztőinek segített megváltoztatni a világot és az Epic Games, az egyik legsikeresebb fejlesztőként is csak nyert vele. Ehhez képest megtévesztő módon visszaéltek a rendszerrel és megsértették a felhasználói feltételeket. Vakmerő magatartásuknak pedig a felhasználók isszák meg a levét és várják, hogy az Egyesült Királyság törvényszéke előtt ezt be is bizonyíthassák.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap