Az első Legend of Grimrock 2 screenshot

Külső helyszínek lesznek a Legend od Grimrock 2-ben. A dohos börtönök és kazamaták után végre szívhatunk egy kis friss levegőt!

Az első Legend of Grimrock 2 screenshot

A Legend of Grimrock fejlesztője, az Almost Human közzétette az első screenshotot a nagysikerű oldschool RPG folytatásából. A nagy újdonság, amely elsőre szembetűnő az, hogy egy kinti helyszínt láthatunk – az első részben csupa földalatti folyosón kalandozhattunk, ami valljuk be, egy idő után elég nyomasztó tudott lenni, időnként szívesen felmentünk volna szívni egy kis friss levegőt. A kép ráadásul még szépen is néz ki, úgy tűnik a játék külsejére nem lesz panasz.

Az alkotók blogján már el is olvashattunk pár dolgot az új játékkal kapcsolatban. Kiderült, hogy eredetileg egy DLC-t akartak tervezni az első részhez, de nem illeszkedett a játékhoz az ötletük, ezért inkább úgy döntöttek, hogy teljesen új játékot készítenek. Nagy, felfedezhető világon is gondolkodtak, de aztán rájöttek, hogy inkább az első részhez hasonlóan kompakt darabot fognak készíteni, amelyben könnyebb megtartani a történet fókuszát.

A roguelike stílus is szóba került (random generált helyszínek, köralapú harc), még egy prototípust is készítettek hozzá Grimrogue címmel, de végül ezt is elvetették, mert úgy érezték, elveszítenék vele azt, ami miatt a Grimrock olyan sikeres volt. A Grimrockban a harc valós időben folyt 3D-s környezetben, és belső nézetből láttuk. A köralapú harc viszont felülnézetből jobban irányítható, így az egész 3D és a belső nézet is érvényét veszítené. A Grimrockban szereplő fejtörők, csapdák és a valós idejű harc kaotikus jellege volt az, ami élvezetessé tette a játékot, ezek kihagyásával is lehetne jó játékot készíteni, de az már nem Grimrock lenne.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward