Az Elite folytatása Kickstarteren

A legendás Elite folytatását szeretnék elkészíteni az eredeti alkotók Elite: Dangerous címmel.

Az Elite folytatása Kickstarteren

Az Elit atyja, David Braben újra szeretné éleszteni a híres 1980-as űrkereskedő szériát, az Elite-et. Braben és Cambridge-ben lévő stúdiója, a Frontier Developments a Kickstarter segítségével szeretné összegyűjteni a pénzt a játékra, melyet 2014 elején jelentetnének meg PC-re. A kitűzött cél 1,25 millió font, ebből eddig 157 517 gyűlt össze több mint 3000 támogatótól, a projekt még 59 napig tart.

"Ez volt az a játék, amit már nagyon régóta szerettem volna a Frontierrel együtt elkészíteni" – mondta Braben. "Az Elite sorozat következő részét, egy csodás űreposzt látványos grafikával, hihetetlen játékmenettel és lélegzetelállító méretekkel, ráadásul multiplayerben. Képzeljük el, mire vagyunk ma képesek a mai modern számítógépekkel, ha kihozzuk belőlük a maximumot úgy, ahogy azt a régi játékok tették a maguk korában."

Úgy tűnik a cég a háttérben már évek óta dolgozik a játék alapjain, technológiáján és eszközein. A Kickstarter nemrégiben indult el a briteknél is, és az alkotók úgy érezték, most jött el az idő, hogy lépjenek. A projekt beindulása arra is szolgál, hogy felmérjék, mekkora az érdeklődés a játék iránt. A jelenlegi helyzetben 1,25 millió Font arra lenne elég, hogy az alapjátékot elkészítsék, de ha több pénz összegyűlik, ambiciózusabb terveiket is meg tudják valósítani, és esetleg több platformon is meg tudják jelentetni a játékot.

Sokan sejtették, hogy az Elite 4 már készülőben van, de a rajongók szkeptikusak voltak ezzel kapcsolatban. Tavaly Braben még úgy nyilatkozott, hogy valóban dolgoznak rajta, de nagyon lassan haladnak. A Kickstarteres oldalon ezt írta ezzel kapcsolatban: "Őszinte leszek, az évek során többször is belefogtunk, de nem haladtunk olyan jól, ahogy szerettem volna. Ezen felül, érthető okokból más projektjeink - a határidős munkák és egyéb kötöttségek - nagyobb prioritást kaptak. Egészen mostanáig az Elite-en egy kis csapat dolgozott, és csak akkor, amikor más projektek és az idő engedték. Mindazonáltal felkészültünk: lefektettük a technológia és a dizájn alapjait és félretettük őket a megfelelő időre várva. Ez az idő most érkezett el."

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward