Az Avera a GlobalFoundries-től a Marvellhez kerülhet

A Marvell a felvásárlás hatására új piaci szegmenseket vehet célba, így új forrásból érkező bevételekre és profitra is szert tehet.

Az Avera a GlobalFoundries-től a Marvellhez kerülhet

A Marvell egy nagyon fontos felvásárlást ütött nyélbe a napokban, ugyanis a vállalat szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek tárgya az Avera Semiconductor felvásárlása. Ez gyakorlatilag a GlobalFoundries ASIC fejlesztő részlege volt, amit még az IBM-től vásárolt, tavaly novemberben azonban kiszervezték az említett vállalatba. Most erre tehet szert a Marvell, amennyiben a hivatalos szervek végül rábólintanak az akvizícióra.

Galéria megnyitásaAz Avera Semiconductor meglehetősen komoly portfólióval rendelkezik, amelyben számos szellemi tulajdon, teljesítményre és sűrűségre optimalizált SRAM-ok, beágyazott TCAM-ok, nagysebességű SerDes-ek, valamint egyéb megoldások is jelen vannak. Az Avera nagyjából 800 mérnököt foglalkoztat, akik egyebek mellett félig egyedi, illetve teljesen egyedi lapkák tervezésével foglalkoznak. A vállalatnak komoly szakértelme van az analóg és kevert jelekkel dolgozó területeken és SoC egységeknél, amelyek egyebek mellett a switchekben, routerekben, illetve sok egyéb más termékben is helyet kapnak. Jelenleg az Avera a következő generációs adatközpontok számára végez különböző fejlesztéseket.

A Marvell a vállalatért cserébe 650 millió dollárt fizet a GlobalFoundries-nek a tranzakció lezárásakor, ami a 2020-as pénzügyi év végén lehet esedékes.

Ezzel együtt további 90 millió dollárt is fizet a cég, amennyiben az elkövetkező 15 hónap folyamán bizonyos feltételek teljesülnek. A Marvell cserébe megkapja az Avera szerteágazó portfólióját, átveszi a megrendelőket, valamint OEM kapcsolatokhoz is jut, extraként pedig szilíciumgyártási-szerződést is kap, így a GlobalFoundries gyártósorain készíttetheti el bizonyos termékeit. A Marvell a felvásárlásnak köszönhetően új területeket vehet célba, amelyek új bevételforrásokat is jelentenek, így összességében a profit is növekedni fog.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap