Az asztali RTX 2060 Super szintjét hozza a mobil RTX 2070 Super

A Notebook Check jóvoltából némi ízelítőt kaphatunk abból, mire képesek az új mobil GeForce RTX Super videokártyák.

Az asztali RTX 2060 Super szintjét hozza a mobil RTX 2070 Super

A NotebookCheck munkatársai a jelek szerint már meg is kaparintottak néhány GeForce RTX Super videokártyával szerelt noteszgépet, amelyeken lefuttattak egy pár 3DMark tesztet. Az eredményeket a 3DMark adatbázisában található pontszámok átlagával vetették össze, így elég részletes kép készült azzal kapcsolatban, hogyan teljesítenek az újdonságok az egyes asztali és mobil megoldásokkal szemben. Ezek a videokártyák egyébként már számos Comet Lake-H alapú noteszgépben feltűntek, amelyek egy része április 15-én kerül forgalomba, a többiek azonban majd csak májusban és júniusban teszik tiszteletüket a piacon.

A táblázatba foglalt adatok alapján úgy tűnik, a GeForce RTX 2070 Super teljesítménye nagyjából az asztali GeForce RTX 2060 Super szintjét képviseli, ami egyáltalán nem hangzik rosszul: az két videokártya között 4%-nál is kisebb a teljesítménykülönbség. Ha viszont az asztali GeForce RTX 2070 Super teljesítményét vesszük alapul, akkor már azt láthatjuk, hogy a mobil GeForce RTX 2070 Super nagyjából 10-18%-kal lassabb nála.

Galéria megnyitása

Az adatokból az is kiderül, hogy a GeForce RTX 2070 Super gyorsabb, mint a GeForce RTX 2080 Max-Q, aminél teszttől függően akár 8%-kal is gyorsabb, kivéve a Fire Strike Extreme mérést, ahol előnye már 25% környékén helyezkedik el.

Az eredmények között a GeForce RTX 2060 Super is feltűnik, ami hivatalosan még nem jelent meg, ám a friss hírek szerint azért már lehet róla tudni egyet s mást. Ez a videokártya a GeForce RTX 2060 mobil kiadásához képest nagyjából 2-10%-kal gyorsabb, azaz érezhető előrelépést hoz, valamint az RTX 2070 Max-Q-t is maga mögé utasítja, amihez képest teszttől függően akár 4%-kal is jobb teljesítményt tud elérni.

A fenti adatok mindenképpen érdekesek, ám pusztán ezek alapján egyelőre nem lehet tökéletes képet alkotni az új videokártyák teljesítményével kapcsolatban, ahhoz ugyanis konkrét játéktesztekre is szükség lenne, hiszen az igazi különbségek majd játékok alatt mutatkoznak meg – és a többség számára is az a lényeg, hogyan futnak a játékok az új videokártyákkal felszerelt konfigurációkon.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap