Az ASRock szerint csökken a videokártya-kereslet bányász-fronton, mérséklődnek az árak is

A vállalat eddigi fennállásának legjobb negyedévét tudhatja maga mögött, és az elkövetkező időszakban további növekedésre lehet számítani, ugyanis pozitív folyamatok mennek végbe.

Az ASRock szerint csökken a videokártya-kereslet bányász-fronton, mérséklődnek az árak is

Egyre több jel utal arra, hogy a videokártya-hiány valamelyest enyhülhet a közeljövőben, ami annak köszönhető, hogy egyrészt a kriptovaluta-bányászok a kínai korlátozások miatt kisebb keresletet mutatnak a videokártyák iránt, sőt, a meglévő farmok komponenseit is elkezdhetik kiárulni, ami videokártya-dömpinget eredményezhet a használtpiacon. Másrészt az is szerepet játszik az egyenletben, hogy az elkövetkező hónapok folyamán növekedhet a videokártya-termelés, legalábbis az AMD esetében biztosan, ami szintén segít az árak további csökkentésében és a videokártyák elérhetőségének javításában.

A DigiTimes beszámolója szerint az ASRock vezetése úgy látja, hogy a már eddig is kiváló első negyedéves profitot hamarosan egy még jobb eredmény követheti, ugyanis arra számítanak, hogy növekednek az eladások – még annak ellenére is jobb lehet a végeredmény, hogy az átlagos értékesítési árak csökkenő trendbe léptek át.

Galéria megnyitása

Amennyiben az ASRock első negyedéves eredményeit górcső alá vesszük, remekül látszik, mennyivel jobban teljesített vállalat éves és negyedéves szinten. A profit az első negyedévben 17,88 millió dollárt tett ki, ami negyedéves tekintetben 39,7%-os, míg éves tekintetben 167%-os javulást képvisel, azaz lényegébe ez az ASRock eddigi történetének legjobb negyedéve, már ami a nyereséget illeti. Noha a videokártyák forgalma jól alakult, ugyanez az alaplapok esetében már nem mondható el, ami lényegében az Intel és az AMD processzorok körül kialakult hiánynak köszönhető – és ez a helyzet az aktuális év negyedik negyedévéig nem is javul majd a vállalat szerint.

Az aktuális kilátások alapján tehát enyhülhet a videokártya-hiány, ugyanis az AMD grafikus processzoraiból hamarosan több készülhet, ami a termelőkapacitással kapcsolatos intézkedéseknek, illetve az alapanyagok jobb elérhetőségének köszönhető, hiszen utóbbi területen a termelés növeléséből kifolyólag enyhül a hiány. Hogy ezek a pozitív hatások milyen gyorsan is mekkora mértékben segítenek a kiskereskedelmi árak mérséklésében? Az elkövetkező hónapok folyamán egészen biztosan kiderül. Talán most már van egy kis fény is az alagút végén – és nem a vonat jön.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap