Az Apple Watch gyári hibája miatt globális csereprogram indult

A megjelenítő magától betörhet a vállalat legfrissebb vizsgálatai szerint, ezért ennek a javítása ingyenessé vált.

Az Apple Watch gyári hibája miatt globális csereprogram indult

Az Apple többször is hirdetett már olyan ingyenes csereprogramot, ami valamilyen gyári hibára vezethető vissza, ezúttal néhány Apple Watch modellt érintő szervizprogramról számolhatunk be. Nemzetközi szintű kezdeményezésről van szó, de csak szigorú feltételek mellett fogja ingyen cserélni a kijelzőket a vállalat.

A vállalat vizsgálatai arra jutottak, hogy az Apple Watch Series 2 és a Series 3 modellek esetében a megjelenítő összetörhet különösebb fizikai behatás nélkül is, lényegében a felhasználó önhibáján kívül. Viszont ez nem azt jelenti, hogy mindenféle paneltörést ettől kezdve ingyen fog javítani a vállalat. A visszaélések elkerülése érdekében az Apple a közleményében pontosan feltünteti, hogy milyen típusú törések azok, amik a gyártási hibára vezethetőek vissza, és csak akkor lesz térítésmentes a javítás, ha a meghatározott mintának megfelelő törés látható a képernyőn, illetve annak üvegén. A képek alapján olyan törésekre kell itt gondolni, amik a szerkezet peremén következnek be, azon a felületen, ami lefelé ívelt a tok kerete mentén.

Galéria megnyitása

És egyébként az Apple hivatalos álláspontja szerint csak azok a készülékek érintettek az ügyben, amelyek alumíniumból „faragott” tokozással készültek, a prémium kiviteleknél nem kell attól tartania a tulajdonosoknak, hogy minden előjel és behatás nélkül megreped a Watch kijelzője. A gyártási hibából eredő törések, fizikai sérülések a cég leírása alapján általában egy pontból indulnak, és fokozatosan tovább terjedhetnek a lekerekített részen. A hiba nemcsak az alapkiviteleket, hanem a Nike+ modelleket és a 4G mobilhálózati modemmel szerelt okosórákat is érintheti, ha azok alumínium tokozásúak. És a mérettől is független a hiba, mert a 38 és a 42 milliméteres eszközöknél egyaránt előfordulhat.

A sérült készülékekkel a tulajdonosoknak a hivatalos Apple szervizhez kell fordulnia, ahol pontosan tisztában lesznek azzal a vállalat és a partnercégek dolgozói, hogy mi a teendőjük. Az Apple részletekbe menően meghatározza, hogy a csereprogram keretében miként kell eljárni az érintett kiegészítők javításakor.

Az Apple azt is elmondta, hogy a Watch Series 3 készülékeknél a szeptemberig gyártottak azok, amiket érintheti a hiba. Ami vagy azt jelenti, hogy a vállalat a probléma észlelését követően képes volt úgy megváltoztatni a gyártási eljárását a terméknek, hogy elejét vegye a törések bekövetkezésének, vagy azt, hogy leáll majd a forgalmazással, és kivonja a szerkezetet. A pletykák szerint már a küszöbön van a Watch Series 5 érkezése, az új iPhone generációval ez is befuthat szeptember 10-én, és ha így alakul, akkor jó esély van arra, hogy a két évvel ezelőtti masinának leáldozik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap