Shop menü

AZ APPLE-TŐL ÁTVETT „DINAMIKUS SZIGET” MÁSOLATÁVAL JÖTT A REALME C55

Itt Mini Capsule az új funkció neve, nem tartozik hozzá nagy szenzorsziget, így több információt képes kisebb helyen megjeleníteni a megfizethető mobil.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Az Apple-től átvett „dinamikus sziget” másolatával jött a Realme C55

A Realme C szériás okostelefonok általában csak azért érdekesek, mert egészen sokat nyújtanak az árukért cserébe, viszont ebben az esetben más a helyzet. No, nem azért, mert itt ne lenne jó az okostelefon ár-érték aránya, hanem azért, mert ezúttal a készülék egy szoftveres fejlesztéssel is felhívta magára a figyelmet, amellett, hogy egészen sokat ad az áráért cserébe.

Első rénézésre teljesen úgy néz ki a mobil, mint ahogy a felmenői, de amikor a szoftver mozgásba lendül, akkor megelevenedik majd a képernyő felső része. Itt ugyanis először alkalmazza a Realme a Mini Capsule fantázianévre hallgató funkciót, ami hasonlóan fog üzemelni, mint az Apple-nél a Dynamic Island. Az apró kameralyuk körül gazdagon animálva fontos információk fognak megjelenni a készülék használata során.

Galéria megnyitása

A Mini Capsule feldobja majd az új üzenetek előnézetét, több infót ad a töltésről, jelzi az adathasználatot, plusz adatokat mutat az akkuhasználatról, kiírja séta közben a lépésszámot, és idővel a képességei folyamatosan bővülni fognak. Egyébként az Android 13 operációs rendszer fut már a C55-ön, annak ellenére, hogy egy egészen olcsó vasról beszélhetünk, és tekintve, hogy még szoftveres újítást is hoz, talán senkit sem lep meg, hogy a legújabb Realme UI 4.0 kiadás fut rajta.

Galéria megnyitása

A mobil egy 6,72 colos képernyőt vonultat fel IPS technológiás alapot használva. A panel felbontása Full HD+, 90 Hz-es működésre képes, a fényereje pedig 680 nit, ami nem kiemelkedő, de a kategóriájában kifejezetten fényesnek számít majd ezzel. A kamera, ami köré a Mini Capsule rész kirajzolódik az előlapon, 8 megapixeles felvételek készítésére alkalmas. Ennek kapcsán azt kell még tudni, hogy 1080p-s videózásra alkalmas.

Galéria megnyitása

A készülék hátsó kamramodulja nagyra nőtt, de ebben az esetben ez igazából csak a dizájnt szolgálja, mert mindössze kettő kamera van a C55 fedélzetén, és ennek a párosnak is csak az egyik tagja az, ami az érdemi munkáért felel. 64 megapixeles érzékelőt használ a főkamera, támogatja a PDAF technológiát és képes a pixelek összevonására, hogy ezzel növelje az érzékenységét. Az egyszem társkamera 2 MPixeles és mindössze arra jó, hogy a portrémódot támogassa.

Galéria megnyitása

A készülék a MediaTek által szállított Helio G88 rendszerchipet alkalmazza. Ez a lapka ugyan nem túl modern már a mai viszonyok között, de egészen jó teljesítményre képes, mivel Cortex-A75 magok is vannak benne. A Realme C55 megvásárolható lesz 6 GB memóriával és 128 GB tárhellyel, de kínálni fog a cég 8/256 GB-os változatot is belőle. Az pedig már csak hab a tortán, hogy még a bővítési lehetőség is biztosított.

Galéria megnyitása

5G nélküli mobilról beszélhetünk, ezért is tud versenyképesebb áron rajthoz állni, és a 4G LTE mellett is jó tempóra lesz képes, és gondoskodik a VoLTE-ről is. Lehet még itt számolni 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi-vel, Bluetooth 5.2 modullal, A-GPS vevővel, de még NFC chippel is, ami külön öröm. Két hálózati kártyát tud kezelni a Realme C55, és dedikált slotok várják a SIM-eket, nem kell lemondani a bővíthetőségről még a Dual-SIM kihasználása esetén sem.

Galéria megnyitása

Fekete és UV fény hatására változó árnyalatú, arany színben lesz megvásárolható az újdonság. Biztosított a Realme C55-nél a C-típusú USB csatlakozó mellett egy 3,5 milliméteres Jack aljzat is, ez mindenképpen ez jó hír. A készülék oldalán található az ujjlenyomat-olvasó, a szenzort minden esetben könnyen el lehet majd érni és gyorsan teszi a dolgát.

Galéria megnyitása

A mobiltelefon csak 7,89 milliméter vastag lett, és a nagy mérete ellenére 190 gramm alatt megállt a tömege. Szerencsére szó nincs arról, hogy az akkuval spórolt volna a tervezőcsapat. A szerkezet átlagos üzemidőt fog biztosítani egy 5000 mAh-s akkumulátorra támaszkodva, tölteni pedig 33 wattos teljesítménnyel lehet majd. A SuperVOOC eljárást alkalmazza, ami az Oppo fejlesztése, és a gyorstöltés során a telep kondíciójára is nagy figyelmet fordít.

A Realme C55 megvásárolható lesz Európában is, és Indonéziában debütált. A mobil ajánlott fogyasztói ára átszámolva 58 ezer forintról indul 6/128 GB-os kivitelben, napokon belül rendelhető lesz. Az remek hír, hogy jön az öreg kontinensre is, de azért azzal számolni kell, hogy az említett összegnél biztosan többe fog kerülni, azért bízunk abban, hogy nem sokkal.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére