Az Android 9.0-val jöhet az összehajtható Samsung

Az Android 9.0-val jöhet az összehajtható Samsung

Az Xda-developers egyik munkatársa mélyre ásott a Galaxy S9 okostelefon számára készített Android Pie alapú firmware-ben, és bizony talált is néhány érdekes bejegyzést a dokumentumokban. Az összehajtható okostelefon kódnevét, valamint egy fejlesztés alatt álló Qualcomm rendszerchip azonosítóját is kiszúrta.

Az Android Pie alapú szoftverben a Star mellett a Winner kódnevű masina is szerepel. A Star a Galaxy S9 kódneve, ezt már régóta lehet tudni, egy szeptemberi jelentés szerint a Winner pedig azt az okostelefon takarja, amit a Samsung tervezői hajtogatható megjelenítővel szerelnek fel. A dél-koreai alakulat esetében nem ez az első eset, hogy egy még be nem jelentett szerkezet feltűnik a szoftverfrissítéseken belül – szóval az Xda-developers munkatársa valószínűleg eleve azzal a céllal kezdett kutatni a kódban, hogy ilyen információkra leljen. A flexibilis szerkezet a legutóbbi hírek szerint már ebben az évben reflektorfénybe kerülhet, és a most felfedezett információk alapján nem tűnik merész kijelentésnek, hogy az Android 9.0 operációs rendszerrel a fedélzetén debütálhat.

Galéria megnyitása

A Samsung összehajtható mobilja egyébként iparági források szerint 7 hüvelyk körüli képátlóval rendelkezik majd, és elképesztően sokba kerülhet, akár 2000 dolláros ajánlott fogyasztói árat is szabhat majd ennek a gépezetnek a gyártó. A kódban látottak alapján arra a következtetésre jutott az Xda-developers, hogy Samsung Exynos rendszerchippel szerelt változatban egészen biztosan bevetésre kerül majd az újdonság. És az Egyesült Államokban borítékolhatóan meg lehet majd vásárolni.

A másik érdekesség, amire az Xda-developers rábukkant, hogy a Snapdragon 845 mobilplatform neve mellett szerepel a kódban egy Snapdragon 8150 bejegyzés is. Ezzel nem most először találkozhatunk, korábban ugyanis lehetett olyan pletykákat hallani, hogy a Snapdragon 845 utódja már nem Snapdragon 855-ként fog debütálni, hanem egy új névséma alapján a Snapdragon 8150 azonosítót kapja majd. Most a Samsung Galaxy S9 Android Pie firmware-je ugyanezt erősíti meg. A Qualcomm következő generációs mobilplatformja az eddigi hírek alapján már egy dedikált neurális feldolgozó egységnek is otthont ad majd, hogy még hatékonyabb tudjon üzemelni a mesterséges intelligenciával és gépi tanulással kapcsolatos feladatokban. Valamint ez már 7 nanométeres gyártástechnológiával készülhet majd.

Galéria megnyitása

Arra nincsen utalás, hogy a Snapdragon 8150 és a Winner kódnevű okostelefon között lenne összefüggés, de persze az is elképzelhető, hogy az összehajtható mobil már ezzel az új generációs Qualcomm lapkával is kereskedelmi forgalomba fog kerülni az Exynos rendszerchippel szerelt modell mellett, hiszen a Samsungnál nem szokatlan az ilyen felállás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap