Shop menü

AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN MÁR MEGVÁSÁROLHATÓ AZ ELSŐ INTEL ARC A380-AS VIDEOKÁRTYA

Az elmúlt hét folyamán derült fény arra, hogy napokon belül elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban az egyik Arc A380-as videokártya – tényleg megindult a termék szállítása.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az Amerikai Egyesült Államokban már megvásárolható az első Intel Arc A380-as videokártya

Az elmúlt hét folyamán bukkant fel először az Intel Arc sorozatának A380-as tagja Kínán kívül, igaz, akkoriban a termék még csak előrendelhető státuszban volt, a leírásban pedig azt ígérte a kereskedő, hogy 2022. 08. 22-én indul a rendelések teljesítése. Az ígéretet betartották, a készlet tagjai igazából egy amerikai raktárból indulnak az egyes megrendelőkhöz, vagyis tényleges amerikai rajtról van szó, igaz, ezt az Intel hivatalosan nem jelentette be, mint ahogy azt sem, a többi videokártya mégis mikor kerül forgalomba akár Kínában, akár globálisan.

Galéria megnyitása

Az első fecske az ASRock A380 Challenger modellje, amely egy rendkívül egyszerű, egyetlen ventilátorból és egy nagy alumínium hűtőtömbből álló hűtést kapott. Alacsony terhelés esetén a ventilátor nem forog, így ekkor gyakorlatilag passzív hűtés áll rendelkezésre. A referencia modellhez képest némi tuningra is sor került a GPU esetében, így az 2250 MHz-en ketyeg, míg a 96-bites memória-adatsínen keresztül kapcsolódó GDDR6-ös VRAM, amiből 6 GB-nyi áll rendelkezésre, továbbra is 15,5 GHz-es effektív órajelen üzemel.

Galéria megnyitása

A stabil tápellátást egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztól valósíthatjuk meg, a videó kimenetek között pedig három darab DisplayPort 2.0-s és egy HDMI 2.0b port sorakozik. Az 1024 stream egységgel rendelkező GPU természetesen Ray-Tracing és Intel XeSS támogatással egyaránt rendelkezik, valamint a DirectX 12 Ultimate API-t is támogatja.

Az ASRock Arc A380 Challenger az Amerikai Egyesült Államokban 139,99 dolláros áron kapható, arról azonban még mindig nincs hír, az Arc A380 a globális rajtjára mikor kerül sor.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére