Az AMD az új játékkonzolokra készülve felpörgette a SoC gyártást

A vállalat arra törekszik, hogy elegendő mennyiségű SoC egység készüljön az új játékkonzolokhoz, így a friss termékekből is elegendő kerülhet az üzletek polcaira a rajt után.

Az AMD az új játékkonzolokra készülve felpörgette a SoC gyártást

A Microsoft és a Sony következő generációs játékkonzoljai néhány hónap múlva, az év vége felé jelenhetnek meg kereskedelmi forgalomban. Az újdonságok gyártói ismét az AMD egyedi SoC egységeinek szavaztak bizalmat, ami az AMD számára igen jó hír, ugyanakkor komoly felelősség is, hiszen gondoskodni kell arról, hogy a rajt zökkenőmentes legyen, azaz elegendő mennyiségben készüljenek az új központi egységek.

A fenti tény az AMD pénzügyi eredményeire is meglehetősen pozitív hatást fejthet ki a nem is oly távoli jövőben. Az elmúlt negyedév során egyébként egész jól teljesített a vállalat, hiszen 1,79 milliárd dolláros teljes árbevételt realizált, amelynek oroszlánrésze a RYZEN és a RADEON sorozatú termékekből folyt be – lényegében 80,4%-ról van szó. Az egyedi SoC egységekkel (is) foglalkozó részlet teljesítménye nem alakult valami szépen, de ez nem is meglepő, hiszen a jelenlegi játékkonzol-generációk már kifutóban vannak, így nem is kell hozzájuk annyi egyedi SoC, mint fénykorukban.

Galéria megnyitásaAz új SoC egységek már az AMD legfrissebb processzor-architektúráját, a ZEN 2-t használhatják, amihez egy NAVI alapú GPU is társul. A két játékkonzol egymástól eltérő tálalásban kínálja majd az új hardvert, egy valami azonban közös lesz: mindkettőhöz rengeteg új SoC egységre lesz szükség, ugyanis a vásárlók élénken érdeklődnek irántuk.

Manapság, amikor a COVID-19 világjárvány az élet számos részére nyomja rá bélyegét, a gyártóknak is nehezebb dolguk van a vásárlói igények kiszolgálásakor. Sok vállalat lassított a termelésen a COVID-19 következtében kissé átalakuló piaci helyzet miatt, ám az AMD-nél ennek éppen az ellenkezőjén fáradoznak: igyekeznek minél inkább felpörgetni az egyedi SoC egységek gyártását.

Dr. Lisa Su, az AMD vezetője a pénzügyi eredmények ismertetésekor kifejtette, a vállalatnál a második negyedév folyamán növekedni fog a semi-custom részlet árbevétele, a tendencia pedig az év második felében tovább folytatódhat, hiszen még jobban felpörgetik az új SoC egységek gyártását annak érdekében, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X konzolok rajtját támogatás.

A fentiek alapján úgy tűnik, aki a karácsonyfa alá szánja a következő generációs játékkonzolok bármelyikét, nem lesz nehéz dolga, ugyanis elegendő mennyiség készülhet a termékekből, már amennyiben a többi alkatrészért felelős gyártók is hasonlóan járnak el, mint az AMD.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap