Az aktuális Galaxy A széria olcsóbb tagjai frissültek Android 11-re

A Samsung elérhető árú mobilok számára kedvez a legutóbbi frissítési hullámmal, így ez sokakat érinthet.

Az aktuális Galaxy A széria olcsóbb tagjai frissültek Android 11-re

A Samsung nagyon elkötelezett abban, hogy az okostelefonjait frissen tartsa. És most kettő aránylag új mobiltelefon esetében gondoskodik az Android 11 operációs rendszer biztosításáról. Az idei széria tagjai, mégis tavaly kerültek bemutatásra azok a készülékek, amik most sorra kerültek. A Galaxy A12 és a Galaxy A02s modellekről beszélhetünk.

A Galaxy A12 még november végén került bemutatásra és decemberben el is indult a forgalmazása. Akkor még nem az Android 11-gyel állt rajthoz, annyira azért nem állt jól ennek a fejlesztésével a Samsung. És a Galaxy A02s készülék is novemberben lett leleplezve, ez viszont már csak januárban landolt a boltok polcain. A megfizethető masinák az Android 10 rendszerrel és a One UI 2-vel léptek a színre, ezt cserélte most le a Samsung mindkettőnél a One UI 3.1-re és persze az Android 11-re.

Galéria megnyitása

A felhasználói visszajelzések szerint a Galaxy A12 frissítése Oroszországban indult el, az új operációs rendszert elhozó frissítés az A125FXXU1BUE3 azonosítót kapta. A még olcsóbb társa, a Galaxy A02s pedig az A025FXXU2BUDC azonosítójú frissítéssel futott be. És ebben az esetben is orosz beszámolóról beszélhetünk.

Az okostelefonok letisztult, természetes érzetet próbálnak majd sugározni a frissítést követően, és jobb élménnyé tehetik majd például a kapcsolattartást. A beszélgetések ugyanis innentől már egy értesítési mezőben lesznek majd kezelve attól függetlenül, hogy milyen alkalmazáshoz tartoznak. Kiemelhetőek majd fontos értesítések prioritással, és a csevegéseket pedig egészen kényelmesen lehet majd a továbbfejlesztett értesítési buborékból használni. Ezeknek köszönhetően a használat lényegesen gördülékenyebb és intuitívabb lesz.

A használati élmény mellett a biztonság is jobb lesz az olyan fejlesztéseknek köszönhetően, mint az egyszeri alkalommal kiadható hozzáférési engedély a különböző érzékeny adatokhoz, vagy az idővel automatikusan visszaálló, fixen kiadott kérelmek. A frissítést követően a digitális jóléti lehetőségek is előrelépést fognak mutatni, ami ugyancsak egy jó dolog, hiszen többféle módszerrel lehet a mobilfüggőséget enyhíteni valamelyest a hétköznapok során, így néha könnyebben ki tud kapcsolni az ember.

Galéria megnyitása

Mindkét okostelefon úgy kapta meg az Android 11 operációs rendszert, hogy abban már benne van a biztonsági javítás is. Viszont a Galaxy A02s még csak az áprilisi csomagot hordozza, csak a Galaxy A12 kapta meg a májusi foltokat.

Egyébként a Samsungnál még az is megesik néha, hogy egyes Galaxy modellek a biztonsági javításokat előbb kapják meg a Pixeleknél. Sőt mi több, a Samsung állítólag néhány készülék esetében már a Qualcomm MSM-et érintő sérülékenységet is javította – erre a Google még nem adott ki foltot.

A Samsung az okostelefonjai egy részénél már három főverziós frissítési ciklusokat ígér négy évig tartó biztonsági frissítésekkel karöltve. Persze ez a Galaxy A02s és Galaxy A12 modellekre nem vonatkozik, legalábbis jelen állás szerint. Aztán ki tudja, mit hoz a jövő, a vállalat ugyanis a kiterjesztett Android támogatást is visszamenőleg jelentette be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap