Shop menü

AZ XBOX AI GENERÁLTA KÉPPEL AKARTA PROMOTÁLNI A FÜGGETLEN FEJLESZTŐKET

A célközönség nem örült az olcsó gesztusnak.
Török Roland
Török Roland
Az Xbox AI generálta képpel akarta promotálni a független fejlesztőket

Ahogyan a szöveggenerátorok, úgy az AI képgenerátorok is folyamatosan fejlődnek. Manapság többféle technikával lehetséges olyan képeket készíteni, ahol egy megadott alakzat, szöveg vagy logó köré bármilyen tematikájú és stílusú látványvilágot lehet generálni. 

Valami hasonló koncepció futhatott le egy hideg téli napon egy Xbox marketinges elméjében, amikoris kitweetelte az alább látható, lementett képernyőképes X üzenetet. 

Az ID Xbox a Indie Developer, avagy a független fejlesztőket támogató részlege, akik segítik a kisebb stúdiókat és a játékaik megjelenését, promotálását. Az üzenet lényegében egy kérdés volt, hogy melyik volt a játékosok idei kedvenc indie címe, ám a kép, amit használtak, többeknek furcsa volt. Első ránézésre nem tűnik fel az, ami viszont később igen. A kép tele van anomáliával, amire elég sokan fel is hívták az X fiók kezelőjének figyelmét. 

A kinagyított képeken jól látszódik, ahogy egy hatalmas szőrtüsző nő ki a kisgyerek kezéből, egy repülő tégla éppen agyonver egy kislányt, egy fekete srác arca elolvad, illetve egy gyereknek öltözött bajszos úr éppen nekirepül az I betűnek. Ez az eset tökéletesen illik abba a sémába, ami akkor következik be, ha egy marketinges csapat AI képeket használ. Kirakják a gyorsan legenerált AI képet, majd a publikáció után annyi negatív visszajelzés érkezik, hogy kénytelenek levenni azokat - ilyet már láthattunk a Fallout sorozat, de az Assassin’s Creed Mirage esetében is.  

A videojátékok környékén nagyon csábító az AI használata, mert rengeteg munkaórát és szakértelmet lehet megspórolni egy generátorral, ám nem minden felhasználó örül annak, ha egy gép, és nem egy ember készíti a tartalmakat. A Microsoft számára az AI egy igencsak nagy befektetés, a ChatGPT és a Dall-e az utóbbi hetekben közelebb került hozzájuk, mint valaha, így valószínűleg egy idő után az ilyen képek napi szinten fognak tőlük jönni, és nem fogják majd törölni a kritizált AI tartalmakat. Egyelőre viszont még a felháborodás erősebb volt a kép körül, mint a gyors generálás haszna.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére