Az 5G-vel tarolna a Qualcomm, bejelentette az új Snapdragonokat

Érkezik a Snapdragon 865 és az integrált 5G modemmel is ellátott Snapdragon 765 mobilplatform.

Az 5G-vel tarolna a Qualcomm, bejelentette az új Snapdragonokat

A Qualcomm túl van az idei Snapdragon Tech Summit eseményén, melynek keretében kevesebb pontos információ hangzott el a vártnál, de több lapka is a figyelem középpontjába került. A vállalat a Snapdragon 800 és a Snapdragon 700 szériákat érintőleg egyaránt újításokról beszélt.

Qualcomm Snapdragon 865

A vállalat egyelőre nem konkretizált minden információt az újdonságokkal kapcsolatosan, a nagy bejelentés keretében csak a főbb jellemvonások lettek kiemelve mindkét mobilplatform esetében. A Snapdragon Tech Summit azonban több napos, így reményeink szerint a továbbiakban talán lesznek még adatok ezekről a termékekről.

Galéria megnyitása

A Snapdragon 865 elképesztő számítási kapacitással és 5G támogatással érkezik az elhangzottak alapján. A tervezők ennél az egységnél a Snapdragon X55 hálózati modemet küldik bevetésre, amit a vállalat már korábban bejelentett. Ez az egység akár 7,5 Gbps-os letöltési sebesség elérésére is képes lehet mmWave környezetben. A Snapdragon X55 már kiterjesztett támogatással dolgozik az összes fontosabb frekvenciatartományban, ennek köszönhetően még jobban ki lehet majd használni, és többször lesz képes munkába állni. Ráadásul itt már az NSA és az SA hálózatok szupportja is biztosított.

Egy olyan képi feldolgozó processzorral érkezik a Snapdragon 865, ami akár 200 megapixeles kamera alkalmazását is lehetővé teszi, szóval a Qualcomm nem szeretné véletlenül sem a felbontás növekedés útját állni. Az ISP kapcsán azt is megtudhattuk, hogy 8K videózást támogat 30 FPS-sel, szóval ez könnyen terjedésnek indulhat a következő évben. Természetesen a HDR10+ lehetőség is adott itt, ilyen tekintetben sem érheti szó a ház elejét.

A Qualcomm ugyan nem az elsők között lépett a gépi tanulás gyorsítását tekintve a pályára, viszont hamar behozta a lemaradását a Huawei-jel szemben. A Snapdragon 865 már állítólag egy olyan ötödik generációs MI rendszert vonultat fel, ami 15 TOPS teljesítménnyel rendelkezik. És azt is megtudhattuk, hogy a GPU esetében az általános gyorsulás 25 százalék körül alakul majd, miközben biztosított lesz a Snapdragon Elite Gaming támogatás is. A vállalat arról beszélt, hogy már az asztali számítógépeknél ismerős grafikus megoldások megjelenését is lehetővé teszi a Snapdragon 865 a tempójának hála.

Qualcomm Snapdragon 765

A Snapdragon 765 az első integrált 5G hálózati modemmel érkező mobilplatform lesz a Qualcomm égisze alatt. Ebben az egységben egy olyan Snapdragon X52 modem található, ami a Snapdragon X55 alapjait felhasználva készül majd el, és bár annyira nem gyors, de így is kiváló teljesítményre képes.

A vállalat elmondása alapján 3,7 Gbps-os letöltési sebesséhhel lehet számolni. És minden hálózati technológia támogatott annak érdekében, hogy a lehető legjobb élményt tudja biztosítani. Boldogulni fog a mmWave és a Sub6 frekvenciatartományokban, van Dynamic Spectrum Sharing, vivő aggregáció és NSA/SA támogatás is. És az integrációnak hála kiemelkedően jó energiamenedzsmenttel lehet számolni.

Galéria megnyitása

Kiderült még a Snapdragon 765 kapcsán, hogy a Qualcomm Spectra 355 ISP található benne. Erről azt lehet tudni, hogy képes 4K-ban HDR videózásra, 60 FPS-es felvételeket is gond nélkül tud megörökíteni magas felbontáson, és lehet itt akár 192 megapixeles kamerát is alkalmazni. A lapka az Adreno 620 IGP-t vonultatja fel, aminek a képességeiről nem esett szó egyelőre. És biztosított itt egy Hexagon 696 DSP is. Van AI Engine támogatás is, annak is az ötödik generációjáról gondoskodik a vállalat.

Azt is el kell mondani, hogy a Snapdragon 765-ből készül egy G-betűvel jelzett variáns is, a Snapdragon 765G esetében pedig az lesz az extra, hogy támogatni fogja a Snapdragon Elite Gaming szolgáltatásokat, tehát a játékosok számára ideálisabb lehet, elsősorban költséghatékony „gamer” mobilokba kerülhet. Ezt a mobilplatformot felhasználva, a vállalat reményi szerint olyan eszközök születhetnek majd, amik széles közönség számára megfizethetőek, és így nyújtanak kiváló lehetőségeket.

Galéria megnyitása

Végül még a Snapdragon Tech Summit megnyitóján kiderült az is, hogy a fejlesztések felgyorsítása érdekében, a Qualcomm már moduláris platformdizájnokat is biztosítani fog a partnerei számára. A Snapdragon 865 és a Snapdragon 765 mobilplatformok ennek az újításnak köszönhetően még több helyen jelenhetnek majd meg, és gyorsabban kerülhetnek kereskedelmi forgalomba azt követően, hogy elérhetővé válnak. A partnerek minden eszközt megkapnak majd ahhoz, hogy könnyedén csökkenteni tudják a fejlesztésekre költött pénzt, és ezáltal vagy nagyobb bevételhez jussanak, vagy olcsóbban kínálhassák a kész termékeiket.

A Snapdragon Modular Platformok először a Verizon és a Vodafone szolgáltatók által támogatottak, de ez a lista 2020-ban tovább fog bővülni. A Qualcomm ugyanis még a szolgáltatókkal is előre egyeztet annak érdekében, hogy minden a lehető leggyorsabban menjen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap