Shop menü

AUGUSZTUSBAN JÖN A PS VR2 SZÁMÍTÓGÉPES CSATLAKOZÓJA

Végre futhat a Half-Life Alyx is a szemüvegen, igaz továbbra is csak PC-ről.
Török Roland
Török Roland
Augusztusban jön a PS VR2 számítógépes csatlakozója

A Sony pár hónappal ezelőtt bejelentette, hogy hamarosan számítógépre köthetővé teszik a PlayStation VR2 szemüvegeket. A bejelentés utáni frissítésben ki is kapcsolták a szemüveg adattitkosítását, ezután a modderek egy szűk csoportja már meg is oldotta, hogy PC-re köthető legyen az eszköz.

És bár papíron ez a lehetőség jól hangzik, de a valóság kicsit macerásabb, hiszen ehhez olyan speciális csatlakozóra volt szükség, ami lényegében senkinek sincs, így továbbra is csak elméleti lehetőség volt a számítógépes csatlakozás. Fontos volt tehát, hogy a Sony maga lépjen, és hozzon el egy olyan csatlakozót, ami a számítógépekkel teszi kompatibilissé a készüléket. 

A múlt héten a Sony a koreai hatóságoknál már bejegyzett egy erre alkalmas eszközt, ami miatt már sejthettük, hogy közel lesz a bejelentés, ám a State of Play eseményen mégsem esett róla szó. Hétfőre azonban megtörte a Sony a csendet, és bejelentette a kulcsfontosságú kiegészítőt, amivel elhárul az utolsó akadály is a PC PS VR2 előtt. 

A PlayStation VR2 PC adapter augusztus 7-én válik majd elérhetővé, 60 eurós áron. Bár drágának tűnhet először a kiegészítő, a modderek se tudták ennél olcsóbbá varázsolni a saját mókolt megoldásaikat, így ez egy várható árazás lett.  

Az eszköz segítségével a PS VR2 DisplayPort 1.4 csatlakozón keresztül lesz ráköthető a számítógépekre, a szoftveres támogatásról pedig a SteamVR fog gondoskodni. A Sony szerint a következő számítógép kell a tökéletes PS VR2 élményhez: 

  • Operációs rendszer: Windows 10 64-bit / Windows 11 64-bit  
  • Processzor: Intel Core i5-7600 / AMD Ryzen 3 3100 (minimum Zen 2) 
  • GPU: Már működni fog GTX 1650 / RX 5500XT-vel is, de a 3060 RTX és az RX 6600XT lesz az ajánlott 
  • USB kapcsolat 
  • DisplayPort 4 
  • Bluetooth 4.0 vagy újabb 

Az eszköz gépre csatlakoztatása után a Steamről le lehet majd tölteni a PlayStation VR2 App-ot, ami végig is vezet majd minket a beállításokon. 

Galéria megnyitása

A szomorú hír viszont az, hogy egyelőre úgy tűnik, a PS VR2 nem fogja támogatni a HDR, szemüveg rezgés, szemkövetés, adaptív ravaszok és a fejlesztett haptikus visszajelzés funkciókat.  

Ez azt jelenti, hogy az eszköz szinte semmivel sem fog többet tudni, mint bármelyik másik VR szemüveg, amit PC-re kötnek. 

A megfogalmazás alapján nem úgy tűnik, hogy ezen funkciók a jövőben a fejlesztők által elérhetővé válnának, emiatt pedig pont a szemüveg erősségei vesznek majd el a PC-vel való összekötéssel. 

Augusztus 7. után valószínűleg többet megtudunk majd, hogy milyen limitációkat is rejt még a szemüveg, illetve megéri-e egyáltalán elgondolkodni a kis adapteren.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére