Áttetsző mobilt szabadalmaztatott az LG

Áttetsző mobilt szabadalmaztatott az LG

Az elmúlt hónapokban (években) sok olyan okostelefon szabadalmával találkozhattunk, amik összehajtható készüléket írnak le, az LG pedig most még tovább ment. A dél-koreai alakulat egy olyan mobil szabadalmával állt elő, ami nemcsak, hogy összehajtható, hanem még áttetsző is.

Az LG eddig még nem mutatott be olyan kész mobiltelefont, ami összehajtható lenne, de már több ilyen dizájnt is bejegyeztetett, és a mostani megoldás is csak papíron létezik egyelőre, viszont nagyon izgalmasnak ígérkezik. A szabadalmi rajzokon megfigyelhető készülék úgy hajtható össze, mint a Samsung Galaxy Fold, csak azon túl, hogy nyitható/zárható, még át is lehet rajta látni egészen nagy felületen. Az ábrákon jól kivehető, hogy a nyitott készüléknek az egyik szárnya teljesen áttetsző, a másik része pedig félig az. A takarásban levő fele minden bizonnyal a szükséges hardveres komponenseket foglalja magában a nyomtatott áramköröktől kezdve a kamerákon át az akkumulátorig.

Galéria megnyitása

Természetesen érintőkijelzős lenne a szerkezet, sőt mi több, állítólag még a hátoldalán is lehetne vezérelni ugyanúgy, mintha elölről tapintaná meg az ember. Ez egyszerűen működhetne, mivel pontosan látná a felhasználó, hogy hova nyúl az ujjaival. Elvileg lehet állítani az átlátszóságot, és akkor kapcsolna be a hátlapon is az érzékelés, amikor már egy bizonyos szint felett (20%) van az átláthatóság. Az eszköz biztosan OLED-es alapra épülhetne, és egészen vékony lehetne a kávája a vázlatokat alapul véve, így még látványosabban nézne ki. A nagy kijelzőfelületet kihasználható lenne például a multitasking esetén, a képernyő két féltekére különböző tartalmakat tehetnének a tulajdonosok.

Galéria megnyitása

Az LG egyébként már mutatott be olyan megjelenítőt működő szerkezetben, amin át lehetett látni, az viszont egy televízió volt 77 és 55 hüvelykes képátlóval, valamint 4K-s felbontással. A mostani megoldás lényegében teljesen eltér a SID és ISE rendezvényeken megvillantott megoldástól. Természetesen az a szerkezet is OLED technológiás alapra épült, ahogy az borítékolható az összehajtható eszköz esetében is.

Galéria megnyitása
Sony Ericsson Xperia X5 Pureness

Érdekesség, hogy áttetsző kijelzővel már több mobilt is láthattunk korábban, ilyen volt a Sony Ericsson Xperia X5 Pureness és a Lenovo S800 is, de említhetnénk az oroszoktól származó Explay Crystalt is. Ezek persze még hagyományos mobilok voltak, és 7-9 évvel ezelőtt jelentek meg, manapság már legfeljebb gyűjteményekben lehet velük összefutni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap