Átszabható lett a Galaxyk Bixby gombja

Átszabható lett a Galaxyk Bixby gombja

Egy extra fizikai kezelőszerve sosem jön rosszul egy okostelefonon, igen ám, de a Bixby gombja a nevének megfelelően kizárólag arra használható, hogy elérje vele az ember a Samsung saját digitális asszisztens szolgáltatását, amire nagyon sokan nem tartanak igényt, vagy a nyelvtámogatás hiánya miatt nem is igazán tudnak vele mit kezdeni. A felhasználók szinte a Galaxy S8 széria bejelentése óta keresik annak a módját, hogy miként lehet megváltoztatni a nyomógomb funkcióját, vagy egész egyszerűen letiltani azt, mert az eredeti formájában teljesen feleslegesnek tartják. A Samsung sokáig kötötte az ebet a karóhoz, és nem nyújtott módot arra, hogy ezt bármi másra lehessen használni, de ez most végre megváltozott.

A Bixby gombot ettől kezdve bárki átszabhatja a saját igényeinek megfelelően. És ehhez nem is kell egy nagyobb rendszerfrissítésre várni, hanem elegendő csak telepíteni a Bixby alkalmazás legfrissebb kiadását az érintett okostelefonokra. (Ilyen gombbal a Galaxy S8, S8+ és Note8, valamint a Galaxy S9, S9+ és Note9 rendelkezik, illetve ide sorolhatóak már a hamarosan forgalomba kerülő Galaxy S10 termékcsalád tagjai is.) Ha fent van a program legújabb kiadása, akkor meg kell nyitni, és el kell navigálni a beállításokba, ahol az „Advanced Features” menüpontot kell keresni, azon belül pedig a „Bixby key” opcióra van szükség. A felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy megadják, hogy egyetlen gombnyomásnál a Bixby induljon el, kettőnél pedig bármilyen más alkalmazás vagy gyorsművelet, de a szimpla gombnyomásra is tehető az egyedi művelet, és ilyenkor kétszer kell használni ezt a billentyűt az asszisztenst eléréséhez.

Galéria megnyitása

Ezzel az újítással valószínűleg nagyon sokan fognak élni, és a korábbinál jóval több tulajdonos kezdi majd használni a dedikált Bixby gombot, csak éppenséggel már nem a Bixby miatt.

És még egy friss érdekesség a Bixby szolgáltatás kapcsán, hogy a Galaxy S10 sorozatnál már érdekes módon lecserélhető a „Hi Bixby” kulcsszó; viszont egyelőre csak a kínai nyelvet használók élhetnek ezzel, de talán a jövőben más nyelveknél is engedélyezi majd a cserét a Samsung.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap