Átalakítja a paklibontást a Gwent

A The Witcher 3-ból kivált kártyajáték némileg csökkenteni igyekszik a paklibontás utáni frusztrációt.

Átalakítja a paklibontást a Gwent

A gyűjtögetős kártyajátékok alapja, hogy paklikat vásárolunk, amiket aztán kibontunk, majd jól meglepődünk azon, hogy mit találunk benne. Tulajdonképpen az egész műfaj erre, és az ebből következő addikcióra épül, azonban a probléma nyilvánvaló: nagyon sokszor fogunk olyan kártyákat kapni, amikre nincs szükségünk, vagy ami már megvan nekünk.

A The Witcher 3-ból külön játékká kivezetett Gwent ezen a problémán igyekszik egy kicsit enyhíteni. A CD Projekt RED ugyanis azt találta ki, hogy miután kibontottuk a paklit, legalább három ritka, vagy annál jobb minőségű kártyát prezentál nekünk a játék, és nekünk ebből kell választani egyet, a többit pedig elvethetjük. Ezt követően a pakli maradék négy kártyáját már véletlenszerűen választja ki a rendszer.

A készítők célja természetesen az volt, hogy legalább némi választási lehetőséget nyújtsanak a játékosoknak abban, hogy milyen kártyák kerülnek be a gyűjteményeikbe. "Megvan a saját véleményünk a kártyajátékokról, és úgy gondoltuk, hogy ez az újítás némileg csökkenti majd a frusztrációt, amikor nem olyan kártyákat kapunk, amiket szeretnénk" - nyilatkozta Mateusz Tomaszkiewicz, a Gwent narratíváért felelős vezetője.

Narratíva? Igen, jól olvastátok, ugyanis (ahogy már korábban megírtuk), a Gwent kap egyjátékos kampányt is. Tomaszkiewicz elmondása szerint ezt a Might & Magic: Clash of Heroes ihlette, és legalább tíz órányi játékidővel kecsegtet. A Clash of Heroesban nem csak történetet kaptunk, de átvezetőket, párbeszédeket, és egy felderíthető térképet is, mindenféle környezettel. A Gwent ehhez hasonlóan működik, azzal a különbséggel, hogy szabadon mozoghatunk majd a pályán, a csatákat pedig nyilván a kártyajáték váltja fel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward